Året der gik - 2018

Krydret asiatisk karrysuppe med kylling og grøntsager

asiatisk karrysuppeJeg har SÅ meget lyst til krydret og stærk mad i øjeblikket (hej graviditets cravings)… Cravings er ellers ikke noget, jeg har oplevet så meget i løbet af min tid som gravid, men jeg har haft en forkærlighed for især æbler og ostehaps de sidste måneder, så lidt cravings har der været. Og nu er tiden altså kommet til chili, hvilket jeg har det helt okay med.

Derfor spiser vi virkelig meget asiatisk mad i øjeblikket og især den her asiatisk karrysuppe elsker jeg! Suppen har virkelig så meget smag og fylde.

Jeg ved godt, at ingredienslisten er lidt omfattende og det kan være lidt af en udgift at købe ind til alle de mange ting på en gang, så er det altså alle ting, der kan holde sig i evigheder i køleskabet, så du løber ikke tør sådan lige foreløbigt igen. Jeg ved også, at fiskesauce godt kan lyde lidt skræmmende, hvis man ikke er til den slags, men det giver bare sådan en god smag i suppen og smager altså på INGEN måde af fisk.

Krydret asiatisk karrysuppe med kylling og grøntsager

Antal: 4 personer

Tid: 1 time

 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 stort løg
 • 3 fed hvidløg
 • 4 gulerødder
 • 2 røde snackpeber
 • 2 forårsløg
 • 1 porre
 • 1 rød chili
 • 460 g. kyllingebryst af inderfilet
 • 2 tsk. tørret ingefær
 • 1,5 tsk. tørret koriander
 • 4 tsk. rød karrypasta
 • 3 spsk. karry
 • 7 spsk. soya
 • 5 spsk. fiskesauce
 • 2 dåser kokosmælk
 • 1 bouillonterning med grøntsagssmag
 • 0.5 l. kogende vand (fra elkedel)
 • ca. 2 tsk. salt (smag til)
 • 2 spsk. rørsukker eller kokossirup
 • Saften fra 1 lime
 • Fuldkornsnudler hvis man har lyst til det

Fremgangsmåde

 1. Skær alle grøntsager fint ud – jeg skærer peberfrugt og gulerødder i mundrette strimler. Herefter Kommer du løg og hvidløg i en skål og de resterende grøntsager i en anden.
 2. Skær også kylling ud i små stykker.
 3. I en stor gryde varmer du olien og tilsætter ingefær, karrypasta, koriander, karry og kylling. Lad det brune af nogle minutter under omrøring og tilsæt så løg og hvidløg. Rør jævnligt rundt i gryden og lad det varme igennem i ca. 3 min. før du tilsætter de resterende grøntsager. Rør jævnligt og efter ca. 5 min. tilsætter du soya, fiskesauce, kokosmælk, bouillonterning og vand. Rør det hele godt sammen og sæt så låg på gryden og lad det simre i 15-20 min. – rør i det engang imellem.
 4. I mellemtiden koger du nudlerne, hvis I skal have det til – gør som anvist på pakken.
 5. Når suppen har simret kan du tilføje lidt mere kogende vand, hvis du synes, den er for tyk. Smag herefter suppen til med sukker, lime og salt og lad den simre yderligere 5 min.
 6. Server suppen med fuldkornsnudlerne.

asiatisk karrysuppe

4 kommentarer

 • Anne Sofie

  Kan man lave den uden kylling? Men i stedet toppe den med rejer til sidst?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Hej Anne Sofie

   Undskyld mit sene svar. Men ja det kan du sagtens. Dog kan det være du skal spæde lidt op med noget grøntsagsboullion for mere smag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den må jeg prøve! Jeg har simpelthen ledt efter en karrysuppe i 100 år, så tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Det er jeg rigtig glad for at høre! Så håber jeg, at den falder i din smag – jeg er i hvert fald selv helt vild med den. Fortæl mig endelig, hvordan det gik, når du har fået den prøvet 🙂
   Knus S.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Året der gik - 2018