I december glæder jeg mig til

Kryddersmåkager – de bedste julesmåkager

Kryddersmåkager

Kryddersmåkager er en af de projekter, som hele familien kan samles om i julen. Det er så hyggeligt at pynte de mange kager, når de er bagt – og det er jo altså kun fantasien, der sætter grænser her! Hvis du ikke selv har en masse forskellige udstikkere, kan jeg anbefale dig evt. at klippe dine egne i karton. Det gjorde jeg med mange af dem, jeg bagte her. Jeg fandt simpelthen bare et billede af den form, jeg ønskede på google, og tegnede efter på mit papir eller karton. Dernæst skærer du kagerne ud ligesom du ville udstikke dem, men altså med en kniv. Det er nemmere end det måske lyder og så kan man virkelig være kreativ med formene.

Har du for øvrigt fået læst mit indlæg om inspiration til spiselige julegaver? Der er en masse gode bud på søde gaver, du kan give som værtindegaver i julen.

Kryddersmåkager

Forberedelsestid: 30 min.

Antal: ca. 50 stk.

  • 120 g. sukker
  • 120 g. blødt smør
  • 1/2 dl. sødmælk
  • 1/2 tsk. ingefær
  • 1 nip stødte nelliker
  • 1/2 tsk. ægte kanel
  • 1 nip allehånde
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. friskkværnet peber
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 nip salt
  • 250 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Pisk det bløde smør sammen med sukker – kom mælken i lidt ad gangen og pisk til en ensartet masse
  2. Bland alt pånær mel i og pisk
  3. Kom så mel i dejen og ælt den hurtigt sammen
  4. Kom dejen på køl i ca. 30 min. til den er mere fast
  5. Kom dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud – stik så kagerne ud med forskellige udstikkere eller tril dem til almindelige pebernødder. Du kan også drysse mel på et bord og rulle kagerne ud med en meldrysset kagerulle.
  6. Fordel dem på en bageplade – de hæver en smule op under bagning
  7. Bag dem i ovnen ved 200º alm. ovn til de er gyldne – ca. 8-10 min.
  8. Lad dem køle af og pynt dem med glasur og krymmel, hvis du er til det.
  9. Jeg lavede en royal icing med 1 æggehvide og ca. 300 g. flormelis til pynt. Dernæst opdelte jeg glasuren i små skåle og tilsatte farve. Glasuren kan du farve med pastafarve eller frugtfarve – hvis du bruger frugtfarve skal du muligvis tilsætte lidt mere flormelis til glasuren. Hvis du gerne vil gøre kagerne ekstra fine er det nemmere at styre glasuren, hvis du kommer dem i små sprøjteposer (eller alm. poser) og klipper et lille hul, som du kan styre glasuren med. Tandstikkere er også et godt redskab til at tegne i glasuren.

Kryddersmåkager

Kryddersmåkager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I december glæder jeg mig til