Gulerodsmuffins med citronfrostning

Søde juleboller med appelsin og varme krydderier

søde juleboller med appelsin

December er min absolutte yndlingsmåned og jeg elsker den hyggelige stemning, der spreder sig rundt omkring. I min familie har vi ikke så mange juletraditioner i dagene op til juleaften, men personligt elsker jeg selv at hygge omkring mine nærmeste med julebagning og gerne af den søde slags. De her søde juleboller med appelsin og varme krydderier er en af de mange fristelser, jeg bager hvert år til jul. Det er sådan en lækker bolle, som er nem at lave og så smager de bare helt vildt godt.

På søndag, når det er første søndag i advent, så skal de her juleboller helt sikkert på morgenbordet, inden vi skal bruge dagen på at pynte op til jul i vores lille hjem. Hvis du endnu ikke har lavet din adventsdekoration i år, kan du måske få lidt inspiration fra det indlæg, jeg udgav sidste år med vores adventsdekoration for 2017, som jeg hvert år selv laver.

Søde juleboller med appelsin og varme krydderier

Tid: ca. 2 timer

Antal: 14 stk.

 • 1 dl. sødmælk
 • 25 g. gær
 • 1 dl. creme fraiche 5%
 • 2 mellemstore æg
 • 130 g. smør
 • 2 spsk. rørsukker
 • Skal af 1 usprøjtet appelsin
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 nip kanel
 • 500-550 g. hvedemel
 • 1 æg til pensling
 • 50 g. hasselnødder, finthakket
 • Perlesukker

Fremgangsmåde

 1. Lun mælken i en gryde og rør gæren ud heri. Tilsæt appelsinskal, sukker, krydderier, creme fraiche og æg – rør det godt sammen.
 2. Bland smør og mel godt sammen – dette kan med fordel gøres på en røremaskine. Tilsæt grydens indhold og ælt det hele godt sammen til en lind dej. Hvis du ælter den på en røremaskine skal dejen gerne slippe kanten på skålen før den er færdigæltet. Gør du det i hånden skal dejen slippe bordet. Dejen skal være lind, fugtig og blød, men ikke klistret.
 3. Fordel dejen i ca. 14 portioner og form boller ved at stramme dem ind i bunden. Dette gøres ved at du tager din lille dejklump, ligger den i hånden og med den anden hånd bruger du tommel og pegefinger til at tage fat på hver side af dejklumpens bund og folde ind mod hinanden – gør det hele vejen rundt til du har en lille kugle. Fordel bollerne på to bageplader beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 1 time under et viskestykke.
 4. Tænd ovnen på  190º alm. ovn og pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bland de hakkede hasselnødder sammen med perlesukker og drys på bollerne.
 5. Bag bollerne en plade af gangen i ovnen i ca. 15-20 min. eller til de er dejlig gyldne.
 6. Lad de færdige boller køle af på en bagerist og nyd dem med et gavmildt lag smør

søde juleboller med appelsin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodsmuffins med citronfrostning