Status på mit liv som blogger

Squashfritter med pankorasp og parmesan

Du kender helt sikkert det der med, at man får købt en grøntsag, fordi man lige tænker, det kunne være lækkert i et eller andet. Men det der “et eller andet“ får du bare aldrig rigtig lavet, når det kommer til stykket, og så hænger du på den der grøntsag, du nu ikke rigtig ved, hvad du skal stille op med.

Sådan havde jeg det med de to squash, der måtte lade livet som squashfritter. Squashfritter er sprøde udenpå og bløde indeni, men netop fordi, der er alt det her lækre knas udenpå dem, giver de en fornemmelse af godt at kunne gå for at være fritter – sunde fritter. Det er første gang, jeg lavede fritter med squash, men bestemt ikke sidste! Selv A. synes, de var et hit 😉

Hvis du ikke er til parmesan, så kan du sagtens undlade at komme det på – jeg synes det giver en god smag, men det er bestemt intet must.

Squashfritter med pankorasp og parmesan

Tid: 30 min.

Antal: 4 personer

 • 2 squash
 • 2 æg
 • hvedemel
 • Pankorasp
 • Drys med parmesan efter behov
 • Flagesalt

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 220º alm. ovn
 2. Skyl squash, halver dem og skær dem ud i mundrette stænger
 3. Pisk æg sammen i en skål, kom lidt hvedemel ud på en tallerken og gør det samme med pankorasp – altså på hver deres tallerken
 4. Vend et stykke squash i melet, børst det af og vend den i æg. Rul den derefter i pankorasp og kom den på et stykke bagepapir – gør det samme til der ikke er flere squashstykker tilbage. Det kan godt være, at du skal fylde op med mel eller pankorasp undervejs. Jeg har ikke angivet værdier på det, da jeg synes det varierer meget, hvor meget af de to ting, jeg selv bruger ad gangen.
 5. Drys med revet parmesan og flagesalt
 6. Bag dem midt i en varm ovn i ca. 15-20 min. til de er dejlig gyldne.
 7. Server med en lækker dip til – evt. en blanding af grøn pesto og creme fraiche smagt til med salt eller en alm. mayonnaise.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status på mit liv som blogger