Chokoladegranola

3 steder, hvor du ikke kan gå galt i byen i Paris

paris   A. og jeg overvejer at tage en tur til Paris i efteråret. Ingen af os har været i den smukke by, men det har min gode veninde Christina, der blogger på candthecity.dk – og hun har været der mange gange. Faktisk kalder hun sig selv frankofil, og derfor var hun også den første, jeg tænkte på, da jeg ønskede gode råd til en rejse i Paris. Gode råd fik jeg, og lidt af dem har søde Christina lovet at dele med dig i indlægget nedenfor.

Så er du selv glad for Paris, og planlægger du måske også en rejse til byernes by, så læs med her, hvor Christina deler 3 gode bud på spisesteder i Paris, hvor man ikke kan gå galt i byen.

 

”Hvor spiser man egentlig godt i Paris?”

Spurgte Simone.

Og det er altså et spørgsmål, der er tæt på at være større end Sfinksen, for man spiser virkelig godt, virkelig mange steder i Paris, uanset hvilket køkken, man er til.

Til gengæld kan man også rende ind i virkelig meget crap, og det er her, jeg kommer ind i billedet, for jeg er, i al beskedenhed, ret så god til at finde de gode steder.

Derfor tipper jeg nu om tre steder, hvor du, i min optik, ikke kan gå galt i byen, hvis du er glad for det franske køkken. Jeg har delt dem op i ”Overraskelsen”, ”Klassikeren” og ”Den budget-venlige”, så der er forhåbentlig noget for enhver smag.

 

Overraskelsen:

Måske tænker du, at jeg helt har tabt sutten, når jeg anbefaler en restaurant, der ligger i et af verdens mest besøgte museer? Men det er lige præcis det, der er overraskelsen.

For Café Marly, der ligger i Louvre’s indre gård er i dén grad et besøg værd – både for maden og atmosfæren.

Den er hverken hemmelig eller ukendt, men den er tæt på magisk, når man sidder ude på terrassen en lun sommerdag, under de mægtige hvælvinger, med noget koldt i glasset og direkte udsigt til museets ikoniske glaspyramide.
Og så spiser man faktisk aldeles glimrende, hvad man egentlig ikke skulle tro, når restauranten er nabo til en af verdens største turistattraktioner (Det er her Mona Lisa hænger, hvis du er helt og aldeles Pariser-ukendt)

To ting, du skal vide:
Husk at bestille bord, ellers får du bare en time i kø i stedet, og undgå Marly om vinteren. Det er terrassen og den fabelagtige udsigt, der er clouet og kan man ikke sidde udenfor, bliver restauranten hurtigt klaustrofobisk, fordi det også er her, at pariserinderne flasher deres chikke indkøb på en utrolig larmende og selvpromoverende måde 😉
Det kan selvfølgelig også være en attraktion i sig selv, men jeg anbefaler klart et sommerbesøg på terrassen.

Info:
Café Marly
93, Rue de Rivoli , 1 arr.
Metro: Palais-Royal

 

Klassikeren:
En god, solid steak frites er et must, når du er i Paris.
Det får du ikke meget bedre end på Relais de l’Entrecôte– til gengæld får du ikke så meget andet.
Restauranten er blevet vidt berømmet på en enkelt menu, bestående af en valnøddesalat og så den smørmøre steak med sprøde, hjemmelavede fritter og en helt særlig signatursauce. Bevares, der er også et ret stort dessertkort, hvis du har plads til mere – hvad jeg egentlig tvivler på, men det er helt sikkert forsøget værd.
Du kan ikke bestille bord, du må gøre som pariserne selv: Stille op i køen og vente på et bord på den klassiske bistro.
Restauranten findes tre steder i byen, så det burde være muligt at klemme sig ind.

Info:  

Relais de l’Entrecôte http://relaisennr.cluster011.ovh.net/?lang=en

paris

 

Den budgetvenlige

En bistro som i Provence, men i midten af Paris i et af de mest maleriske kvarterer, der findes. Chez Janou ligger i Maris-kvarteret, bag den berømte og smukke park Place des Voges, der i sig selv er et tilløbsstykke.

Her får du god, fransk mad i alle afskygninger, men der er også mere ”moderne” ting på menukortet, som en episk salat med avocado, rejer og grapefrugt.

En ting er dog vigtig: Husk at have plads til dessert, nemlig stedets berømte chokolademousse. Ud over, at den er vidunderlig, så kommer den også i en skål så stor som en bowle. Og når jeg nævner prisen, så er der ikke et øje tørt: Til frokost kan du spise to retter for 15 Euro og vin til rørende 4 Euro.
Den mad, til den pris, i et af Paris’ smukkeste og mest populære kvarterer, det fås ikke meget bedre.
Du kan selvfølgelig også spise om aftenen, her koster to retter 27 Euro, men det er stadig billigt.
Som yderligere bonus får  du en både flink og imødekommende service, hvilket godt kan være lidt af en sjældenhed i Paris.

 

Info:
Chez Janou, 2, rue Roger Verlomme, 3. arr.
Metro: Chemin-Vert

paris

paris

Lyst til flere rejsetips? Læs om min rejseguide til Khao Lak i Thailand og se de smukke billeder fra vores tur i februar 2018.

2 kommentarer

 • Christina

  Tusind tak for guiden. Det var perfekt timing, eftersom jeg besøgte min veninde, der bor i Marais i denne weekend. Vi valgte Chez Janou – og hvilken perle. Ankom kl. 18.40 og ventede et stykke tid sammen med en del andre gæster på at få anvist et bord udenfor i den tomme bistro. Senere forstod vi hvorfor. De lukker køkkenet mellem kl. 15/16 og 19. Kort efter stod der en lang kø af ventende gæster. Et dansk par blev placeret ved siden af os, da vores første sidemænd havde forladt stedet. De havde været der før og vidste, hvor populært det var, så de havde bestilt bord.
  Vi fik kalvekæbe-gryde med det lækreste møreste kød. Kan kun anbefales. For ikke at tale om Janou himself, som var en fantastisk vært. Tak igen for at guide os til en fantastisk oplevelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Hej Christina
   Tusind tak for din tilbagemelding. Hvor er det altså bare fedt, du kunne bruge guiden. Christina er også selverklæret Paris-ekspert og med god grund, tror jeg. Min kæreste og jeg planlægger selv en tur til efteråret, hvor vi også helt sikkert skal besøge nogle af de restauranter. Chez Janou står også højt på vores liste 😀
   Knus S.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladegranola