Madplan uge 19

Den bedste jordbær-rabarbersyltetøj med vanilje

jordbær-rabarbersyltetøj

Hvis du har fulgt med på min Instagram, så ved du godt, at jeg er glad for rabarber – som i rigtig glad. Jeg synes det er en vidunderlig grøntsag, og den kan anvendes på så mange lækre måder. Jeg har allerede høstet den første portion rabarber hos mine forældre, som både har vinrabarber og jordbærrabarber i deres have. Jeg foretrækker jordbærrabarber, men da det stadig er lidt tidligt på sæsonen til at  høste de fine små stængler, så har den her skønne jordbær-rabarbersyltetøj lavet med vinrabarber. Det her er min aller bedste opskrift på jordbær-rabarbersyltetøj og den smager seriøst godt – især på en nybagt bolle med smør. Det har været min morgenmad de sidste dage, fordi jeg bagte de her koldhævede boller i fredags. Mmmh det er bare gode sager! Syltetøjen kan ca. holde sig 1 uge på køl – så længe får den dog ikke lov til at stå hjemme hos os 😉

Jordbær-rabarbersyltetøj med vanilje

Antal: 1 stort glas

 • 200 g. friske rabarber
 • 200 g. friske jordbær
 • 150 g. sukker
 • 1 stang vanilje, korn heraf eller 1 stor tsk. vaniljepulver (jeg foretrækker at bruge rigtig vanilje)
 • 1 husblas

Fremgangsmåde

 1. Snit jordbær og rabarber i mindre stykker
 2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret på et skærebræt – så fordeler kornene sig bedre i massen
 3. Kom jordbær og rabarber i en lille gryde sammen med resten af sukkeret, vaniljestang og -korn.
 4. Bring det hele i kog og lad det simre i 10-15 minutter til jordbær og rabarber er kogt helt bløde. Kom husblas i blød i en lille skål med koldt vand i ca. 10 min. Denne del kan undlades, jeg kan bare godt lide, når min syltetøj har en god fast form.
 5. Når husblassen er blød vrider du den for vand og kommer den i den stadig varme jordbær-rabarbersyltetøj. Rør husblassen godt ud i syltetøjen.
 6. Skyld et glas med låg i kogende vand og hæld den varme syltetøj deri. Tag vaniljestangen op af din jordbær-rabarbersyltetøj og stil den på køl.

jordbær-rabarbersyltetøj

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 19