Madplan uge 18

Chokoladeboller med fuldkorn

Chokoladeboller
Der findes næsten intet bedre end chokoladeboller, hvis du spørger mig. Sådan en chokoladebolle med et godt lag smør er seriøst luksus i min bog.  Vi har at gøre med en helt klassisk luftig og let chokoladebolle, men med en lille portion fuldkorn for at give bollen lidt ekstra bid og mæthed.

Chokoladeboller med fuldkorn

  • 1 dl. koldt vand
  • 2 dl. mælk
  • 30 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stor spsk blødt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 450 g. hvedemel
  • 120 g. fuldkorns hvedemel, grahamsmel eller fuldkorns ølandshvede
  • 100 g. 70% mørk chokolade hakket i små stykker
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og mælk i en skål og rør det godt samme. Tilsæt gær og opløs det heri.
  2. Tilsæt så sukker, salt og æg og rør det sammen.
  3. Del smørret i klumper og kom det i dejen sammen med melet. Ælt dejen sammen på et meldrysset bord til den er godt smidig.
  4. Hak chokoladen og tilsæt den til dejen, som du hurtigt ælter sammen igen. Kom dejen i en skål med husholdningsfilm over og et viskestykke.
  5. Stil den til hævning i 1 time.
  6. Når dejen har hævet former du ca. 12 boller, som du placerer på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom et viskestykke over og lad dem hæve i yderligere 30 min.
  7. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 200º varmluft + undervarme i ca. 10-15 min. eller til de er gyldne.

 

Chokoladeboller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 18