Madplan uge 13

Squashpasta med persillepesto og kylling

persillepesto

Grøntsagspasta er en virkelig sund og nem måde at erstatte det traditionelle pasta med et sundere alternativ. Og nu snakker jeg altså ikke om sundere alternativ i den forstand, at kulhydrater og gluten er usundt – for det er det BESTEMT ikke, hvis du spørger mig. Tværtimod tror jeg på, at vi har brug for en sund og varieret kost, der også involverer, at vi spiser både gluten og kulhydrater (såfremt man selvfølgelig ikke er glutenintolerant). Når jeg taler om et sundere alternativ, så skal det mere forstås som en måde at få endnu flere grøntsager ind i hverdagen. Og her er grøntsagspasta en rigtig god idé.

Jeg gør ofte det, at jeg blander grøntsagspastaen med min almindelige fuldkornspasta, så jeg får det mere mættende element fra pastaen og mere grønt fra grøntsagspastaen – det fungerer rigtig godt for mig! I denne ret får squashpastaen dejligt selskab af en skøn persillepesto og dejlig mørt kylling. Det er en vanvittig nem ret, som du hurtigt kan have klar til de travle aftener, hvor sundhed ikke lige er en af de ting, du magter at forholde dig til. Og vil du gerne have en mere mættende version som jeg selv, så spæd grøntsagspastaen op med lidt almindelig fuldkornspasta. 🙂

Squashpasta med persillepesto og kylling

Forberedelsestid: 10 min.

Antal: 4 personer

 • 2 håndfulde bredbladet persille
 • 2 cm. frisk parmesan
 • 1 dl. solsikkekerner
 • ca. 1,5 dl. olivenolie
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk. citronsaft
 • Smag til med salt

Andet

 • 4 brystfileter af kylling
 • 2 squash

Fremgangsmåde

 1. Rist solsikkekerner på en pande uden fedtstof til de får en gylden farve og blend derefter alle ingredienserne sammen i en minihakker eller stavblender
 2. Smag til med salt og kom evt. mere olie i, hvis du ønsker den mere cremet
 3. Steg kylling til det er gennemstegt og krydr med salt
 4. Når du skal lave squashpasta kan du anvende en spiralizer, hvilket jeg gør, eller du kan bruge et mandolinjern eller selv skære dem ud i tynde skiver.
 5. Vend squash sammen med persillepesto og server med kylling

persillepesto

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 13