Citronfromage med karamelliseret hvid chokolade og friske bær

Perlebygotto med svampe og Vesterhavsost

perlebygotto

Perlebygotto er en lidt mere rustik form for risotto. Det er en nordisk ret med en masse smag, bid og lækre råvarer. For at bevare det nordiske tema, har jeg valgt at bruge Vesterhavsost, som er en af mine favorit-oste. Retten gør sig deruden rigtig godt som gæstemad, hvis du gerne vil imponere, men ikke lige orker at stå med det helt store arrangement i køkkenet.

Perlebygotto med svampe og Vesterhavsost

Forberedelsestid: ca. 30 min.

Antal: 4 personer

  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g. brune champignoner
  • 1 bundt persillestilke, finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g. god bacon – køb evt. et helt stykke bacon og skær det ud i mindre tern
  • 250 g. perlebyg
  • 1 spsk. kalvefond
  • 5 dl. kogende vand
  • 100 g. Vesterhavsost
  • 1 tsk. salt og friskkværnet peber
  • Drys med finthakket persille

Fremgangsmåde

  1. Snit løg, hvidløg, svampe og persillestilke (gem persilletoppene til drys)
  2. Snit bacon og steg det på en stor, tør pande til det er færdigt. Læg det på en tallerken med køkkenrulle
  3. Kom olie på panden, hvis der ikke er nok fedtstof fra din bacon, og steg så løg, svampe, hvidløg og persillestilke i ca. 4 minutter under omrøring – tilsæt bacon og lad det småsimre i nogle få minutter. Tilsæt så perlebyg og kalvefond og rør rundt i ca. to minutter – perlebyggen skal ikke tage farve. Tilsæt så vand og salt. Lad det simre ved svag varme i ca. 25 min. eller til væsken er opløst. Perlebyggen er færdig, når den er blød, men stadig med bid i – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis du ikke synes, at perlebyggen er færdig, når væsken er væk.
  4. Smag til med peber og drys med hakket persille og Vesterhavsost.

Hvis du er vild med risotto-lignende retter ligesom jeg, så vil du helt sikkert også kunne lide den her risotto.

perlebygotto

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citronfromage med karamelliseret hvid chokolade og friske bær