Guide: Hvordan vælger man en god vin?

Citronfromage med karamelliseret hvid chokolade og friske bær

citronfromage

Citronfromage er jo en ældre opskrift, men ikke desto mindre smager den virkelig vidunderligt. Derudover så synes jeg, at det er en oplagt dessert at lave i påsken, hvis du får gæster eller blot vil forkæle dig selv eller nogen, du holder af. Det er desuden rigtig nemt at lave citronfromage, så frygt ej, hvis du ligesom jeg kun er vokset op med, at citronfromage var noget, der kom i pulverform Dr. Oetker. Og så smager den rigtige udgave jo altså helt fantastisk sammenlignet med pulverversionen (sagt af en, der faktisk synes, at pulverudgaven smager godt)….

Det er desuden en rigtig god idé at lave dem dagen i forvejen, så du er sikker på, at de har sat sig – ellers skal de køle i omkring 5 timer.

Citronfromage

Tid: 5 timer (lav dem evt. dagen i forvejen)

Antal: 4-6 personer

 • 4 store æg
 • 4 blade husblas
 • 140 g. lyst rørsukker
 • Korn af 1 vaniljestang
 • 2 citroner – saften herfra
 • 1 usprøjtet citron – skallen herfra
 • 3,5 dl. piskefløde

Karamelliseret hvid chokolade

 • 200 g. hvid chokolade

Andet pynt

 • brombær, blåbær og hindbær
 • Rød skovsyre, hvis det skal være ekstra fint

 

Fremgangsmåde

 1. Læg husblas i blød i omkring 20 minutter.
 2. Skil kornene fra vaniljestangen og mas dem ud i lidt rørsukker på et skærebræt. Pisk æg, vaniljekorn, sukker og citronskal sammen i en skål til det er luftigt og ensartet – det tager ca. 10 min.
 3. I mellemtiden koger du citronsaft i en lille gryde ved svag varme – lad det svale i 5 min., vrid husblassen for vand og smelt den i citronsaften under omrøring.
 4. Lad citronsaften afkøle til den er lun og pisk den så i æggemassen lidt ad gangen.
 5. Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i ægge/citronmassen. Fordel blandingen i 4-6 portionsglas alt afhængigt af, hvor mange I er (er I kun fire eller fem, så bør du være ekstra snu og gemme en ekstra til dig selv 😉 ).
 6. Stil dem på køl i 5 timer eller lav dem dagen i forvejen.

Karamelliseret hvid chokolade

 1. Til den karamelliseret skal du tænde ovnen på 120 grader alm. ovn. Hak chokoladen groft og fordel den i et ildfast fad. Bag chokoladen i ovnen i omkring 50 min. Hvert tiende minut skal du røre i den og det er meget vigtigt, at du gør det. Først vil chokoladen smelte ud, så bliver den klumpet, grynet og så igen flydende – det er helt normalt. Når den er flydende og gyldenbrun er den færdig.
 2. Fordel den færdige chokolade på et stykke bagepapir på en tallerken og kom den i køleskabet til den er stivnet.
 3. Inden servering hakkes chokolade groft og fordeles på de færdige citronfromager sammen med skyllede, friske bær og eventuelt skovsyre og blomsten herfra.

citronfromage

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Hvordan vælger man en god vin?