Sprøde rugbrødschips med flagesalt

Guide: Hvordan vælger man en god vin?

god vinReklame for Fakta

Som overskriften måske antyder, kan det være lidt af en jungle, at vælge den gode vin – for hvad skal man egentligt kigge efter? Som de fleste af jer ved, hvis I har læst med på min blog i et stykke tid, så drikker jeg ikke specielt meget alkohol. Men derfor kan A. og jeg nu alligevel godt lide at nyde et godt glas vin i ny og næ, men hvordan vælger man så lige den der gode vin? Hvad skal man kigge efter? Og er en dyr vin ensbetydende med en god vin?

 

Pris og kvalitet – hænger det nu også altid sammen?

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen i vinverdenen, hvis du spørger mig. Jeg har ofte købt dyre vine i håb om, at jeg så har valgt noget, der smager rigtig godt – det har desværre bare langt fra altid været tilfældet. Et godt eksempel er fra en fødselsdag hos min veninde i sommers, hvor jeg skulle have en god flaske rosé. Jeg finder en rigtig flot vin, som uden at nævne en konkret pris er i den dyre ende – selv for vin. Jeg køber selvfølgelig flasken, kommer hen til fødselsdagen hos min veninde og åbner min smukke flaske vin. Og det der så sker herfra er, at vi alle (inklusiv jeg selv desværre) må erkende, at min dyre og flotte vin er fuldstændig udrikkelig. Som i helt og aldeles. Så hvis det ikke er prisen, man skal gå efter, hvad er det så?

 

Find ud af, hvad du er til

Det kan gøre det en hel del lettere at vælge den gode vin, hvis du finder ud af, hvad du sådan helt generelt godt kan lide. Er du mest til rødvin, hvidvin og skal den egentligt være tør eller sød? Personligt er jeg mest til hvidvin, og så må det meget gerne være en Riesling fra Alsace.

For at finde ud af om en vin er sød, kan man eksempelvis kigge på vinens alkoholniveau. Alkoholniveauet kan nemlig fortæller noget om, hvor meget druesukker, der ikke er blevet omdannet til alkohol, altså restsukkerniveauet, som så giver vinen sødme. En vin med en alkoholprocent mellem 8-12%, vil ofte være forholdsvis sød. Kommer vinens alkoholprocent over de 12,5% vil den derimod ofte have en tendens til at være mere tør – med mindre der eksempelvis er tale om portvin.

 

Fakta og deres store vinudvalg

Jeg bor lige ved siden af en Fakta, og derfor er det også altid Fakta, jeg vælger, når jeg skal købe en god vin. Og Fakta har faktisk et rigtig pænt udvalg af gode vine. Det sætter de blandt andet fokus på de deres nye kampagnevideo, som er optaget med skjult kamera. I videoen har Fakta lavet en eksklusiv 24 timers pop-up vinbutik, som de fylder med vine fra Fakta. Men det er ikke kun gode vine, man finder i pop-up-butikken. Fakta har nemlig også allieret sig med en skuespiller, der skal forsøge at kloge sig på vin, og som gerne deler ud af sine mange gode historier om vinene, der lige får dem til at synes lidt mere eksklusive.

Mon de meget vinkyndige gæster i butikken kan smage, hvor vinen kommer fra? Se videoen og få svaret; jeg grinte fra start til slut. Du kan se videoen lige her.

 

Det vin køber jeg i Fakta

  • Hardys – det gælder både hvidvin, rosé og rødvin fra mærket. De er rigtig gode til prisen, og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide dem. Det er oftest gode vine, hvor der ikke “sker det helt vilde“, hvilket jeg personligt godt kan lide – især hvis det skal kombineres med mad.
  • Arthur Metz Riesling, Alsace Frankrig. En fantastisk god vin til prisen med en frugtig stil. 

god vin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde rugbrødschips med flagesalt