Risotto med svampe og bacon - luksus comfort food

Frisk pasta i cremet tomatsauce med kylling og bacon

pasta med cremet tomatsauce og kylling

Frisk pasta smager jo godt – som i sådan virkelig godt. I denne skønne udgave er det pasta med cremet tomatsauce og kylling samt bacon, der sammen udgør en kanon lækker ret – som oveni købet er virkelig nem at bikse sammen. Inspirationen til retten kom udelukkende på grund af de råvarer, vi lige havde i køleskabet, og derfor kan du altså også sagtens, hvis du laver retten, tage udgangspunkt i det, du lige har liggende – har du eventuelt en squash, du ikke lige ved, hvad du skal bruge til, så kom den endelig i. Og derimod, hvis du ikke har blegselleri, så undlad det. Jeg er sikker på, at du nok skal få et rigtig lækkert resultat uanset. Det er faktisk en opfordring, jeg gerne vil komme med sådan helt generelt. Du behøver nemlig ikke slavisk følge opskrifterne. Brug endelig, hvad du har. Og hvis jeg skriver, at du skal bruge 1/2 squash og du ikke ved, hvad du skal bruge den anden halvdel til, så kom endelig det hele i  – det er altså ikke sådan nogle ting, der ødelægger en ret. Mine opskrifter tager udelukkende udgangspunkt i, hvad jeg synes og ved, der smager godt sammen – men man lærer altså også meget om madlavning og smagsnuancer ved at prøve sig frem; det er i hvert fald ofte sådan, jeg får inspiration til nye, lækre retter 🙂

Frisk pasta i cremet tomatsauce med kylling og bacon

Tilberedningstid: 1 time.

Antal: 4 personer

  • 1 løg, finthakket
  • 2 kyllingfileter (ca. 250 g.) i mundrette tern
  • 1 stilk blegselleri, finthakket
  • 200 g. god bacon i tern
  • 1 dåse god tomatsauce eller den her udgave
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl. madlavningsfløde eller almindelig piskefløde
  • 1 tsk. oregano
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. timian
  • Smag til med peber
  • Drys med persille og parmesan
  • 1 pakke frisk pasta

Fremgangsmåde

  1. Hak løg, hvidløg, bladselleri, kylling og bacon som angivet ovenfor
  2. Steg bacon på en pande til det er sprødt – læg det til side på et stykke køkkenrulle, så det kan suge fedtet
  3. I en gryde varmer du 1 spsk. olivenolie ved middelvarme og steger derefter løg, bladselleri og hvidløg – gør det under omrøring til løgene er klare (de skal ikke tage farve). Tilsæt kylling og bacon – lad det stege med nogle få minutter
  4. Tilsæt krydderierne og tomatsauce, sæt låg på og lad det simre i omkring 40 min.
  5. Når retten har simret tilsætter du fløde og smager til med peber
  6. Kog pastaen som angivet på pakken og server straks med finthakket persille og parmesan

pasta med cremet tomatsauce og kylling

   

2 kommentarer

  • Det ser lækkert ud og en dejlig kort ingrediens-liste (det kan altså nogengange være nødvendigt!)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Thrane Nielsen

      Tusind tak, Christina! Og ja det er virkelig rart engang imellem, når det enten skal gå hurtigt eller man bare ikke lige orker at jonglere med 20 forskellige ingredienser til en simpel pastaret 😀
      Rigtig god aften!

      Knus S.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto med svampe og bacon - luksus comfort food