Smoothie med passionsfrugt, banan og mandelmælk

Thaisalat med den bedste dressing

thaisalat

Salater kan virkelig sagtens være et måltid i sig selv og det synes jeg altså bestemt, at den her thaisalat er. Den er sød, sur og salt på samme tid, og så mætter den dejligt med alle de mange lækre grøntsager, der er i. Dressingen, som hører til den her thaisalat, er altså også helt vildt lækker, så den skal du altså ikke springe over – det er virkelig en stor del af de elementer, der giver den fulde smagsoplevelse! De smukke spisepinde, du kan se på billedet, er desuden et af de få køb, vi gjorde i Thailand. Jeg er ikke den store shopper, når jeg er i udlandet (foruden lige, når det kommer til keramik), men de her spisepinde var et ud af fire sæt spisepinde, vi købte på et marked – alle spisepindene er desuden lavet i forskellig træ, hvilket jeg synes er super charmerende, når de skal være en del af en bordopdækning.

Thaisalat

Forberedelsestid: 20 min.

Antal: 4 personer.

  • 1 squash
  • 1 lille spidskål
  • 3 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød chili, finthakket
  • 1 bundt finthakket mynte
  • 1 bundt finthakket koriander
  • 100 g. ristede cashewnødder, groft hakket

Thaidressing med soya, hvidløg og lime

  • 2 spsk. soya
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1,5 tsk. karry – gerne en medium stærk
  • 1 citron, saften herfra
  • 1 lime, saften herfra
  • 1 stort fed hvidløg eller 2 små
  • 1 lille klump frisk ingefær, fintrevet
  • 1,5 tsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. kokossirup
  • 1 frisk chili, finthakket

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande alle ingredienserne sammen til dressingen og lad den trække.
  2. Skær squash ud i fine strimler sammen med gulerødder – gerne på en mandolinjern.
  3. Skær peberfrugt ud i fine skiver
  4. Skær også forårsløg ud i fine skiver og hak chilien
  5. Hak mynte og koriander fint
  6. Kom alle ingredienserne i en stor skål og bland det godt sammen
  7. Rist cashewnødder på en tør pande til de er gyldne – hak dem herefter groft og drys dem udover salaten
  8. Server salaten med dressingen og evt. de her thaifiskefrikadeller som tilbehør – du kan også sagtens spise den som den er her uden andet tilbehør.

thaisalat

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothie med passionsfrugt, banan og mandelmælk