7 anbefalinger til Netflix og HBO - det skal du se lige nu!

Fastelavnsboller med chokoladecreme

img_7539

Fastelavnsboller smager jo himmelsk. Intet mindre. Personligt er jeg mest til de klassiske smage som chokolade, vaniljecreme og hindbær. Derfor har jeg forsøgt at lave en fastelavnsbolle med chokoladecreme til jer og den sad altså lige i øjet! Jeg har faktisk heller ikke nået at købe fastelavnsboller endnu, men det skal jeg da helt sikkert også; man skal jo hente inspiration et sted fra, så jeg må hellere ud og researche 😉

Fastelavnsboller med chokoladecreme

Forberedelsestid: 2 timer.

Antal: 15 stk.

Dejen

 • 1,5 dl. letmælk
 • 100 g. smør
 • 25 g. gær
 • 50 g. sukker
 • 2 æg
 • 6-7 dl. hvedemel
 • 1 dl. fuldkornshvedemel
 • kornene fra 1 vaniljestang
 • 1/2 tsk. salt
 • Æg til pensling

Chokoladecreme

 • kornene fra 1 vaniljestang (gem vaniljestangen)
 • 2 spsk. sukker
 • 1 æg
 • 2 spsk. majsstivelse
 • 2,5 dl. letmælk
 • 100 g. hakket chokolade (omkring 70%)

Glasur og pynt

 • Flormelis
 • Koldt vand
 • Usødet kakao
 • Chokoladeknapper og frysetørret hindbær
 • Tilsæt evt. kaffe til glasuren – det tager den bestemt ikke skade af!

 

Fremgangsmåde

 1. Mælk og smør varmes i en gryde til smørret er smeltet – opløs gær i gryden. Tilsæt så sukker, æg og kornene fra vaniljen. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen på bordet i ca. 5 min. Kom dejen til bage i skålen og stil den til hævning i 1 time
 2. I mellemtiden laver du vaniljecremen. Rør majsstivelse ud i en skål med lidt af mælken. Bland vanilje, sukker og æg i massen. Kom den resterende mælk i en lille gryde sammen med vaniljestangen, hvor der stadig er en masse smag. Bland det sammen med æggemassen og rør det godt sammen. Varm massen stille og roligt op under konstant omrøring til den tykner – her skal du være meget tålmodig. Når den begynder at boble lader du den boble under omrøring i 2 minutters tid, så vi er sikre på, at smagen af majsstivelse er væk. Kom den hakkede chokolade i kagecremen – kom den i en anden skål og stil den til side.
 3. Nu skulle dejen også være hævet færdig. Rul den ud i en stor firkant med ca. 0,5 cm. tyk bund. Skær ca. 15 firkanter og kom 1 spsk. vaniljecreme i hver firkant. Luk dem godt i bunden og stil dem på en bageplade – fortsæt til de alle er færdige. Lad dem hæve i 30 min. under et forklæde. Tænd så ovnen på 2000 alm. ovn. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 min. – hold øje med dem undervejs.
 4. Når bollerne er færdige skal de køle af. Pynt dem med glasur, som du blander af vand, flormelis og kakao – tilsæt evt. lidt god brygget kaffe også.

Fik du for øvrigt set det indlæg på bloggen i går, der handlede om 7 anbefalinger til Netflix og HBO? En fastelavnsbolle og en god serie – det er da en perfekt kombination!

img_7540

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 anbefalinger til Netflix og HBO - det skal du se lige nu!