Madplan uge 4

Hjemmelavet forårsruller med kylling og grønt (kan laves vegetarisk)

img_7441

Hjemmelavet forårsruller er sindsygt lækkert! Og da jeg spurgte jer på Instagram, om I ville have opskriften, var det et klokkeklart JA, så her er den altså – for øvrigt hvis du ikke allerede følger med på min Instagram, så kan du hurtigt og enkelt finde min profil lige her.

Forårsrullen kan sagtens laves vegetariske, så dropper man selvfølgelig bare kødet – de smager i hvert fald mega lækkert uanset! Vi spiste en frisk salat til dem, så man kan altså sagtens få et mættende måltid ud af de små lækre forårsruller.

Hjemmelavet forårsruller med kylling og grønt

Forberedelsestid: 30 min.

Antal: ca. 36 stk.

 • 2 pakker filodej
 • 2 store kyllingebryster
 • 1/2 spidskål
 • 1/2 pakke risnudler
 • 1 frisk chili
 • 2 store gulerødder
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk. fishsauce
 • 1 spsk. soyasauce
 • 1 spsk. olie – gerne sesamolie
 • Smag til med salt
 • 1 sammenpisket æg til lukning

 

Fremgangsmåde

 1. Kog vand til nudlerne, hæld det over dem og lad dem ligge heri i 4 min – hæld så vandet fra.
 2. Hak grøntsagerne fint og skær kødet ud i mindre stykker.
 3. Varm olien i en stor pande eller wok og svits kødet af. Når det er gennemstegt kommer du løgene i og dernæst tilsættes gulerødder og hvidløg – lad det varme med nogle få minutter under omrøring og tilsæt så spidskål og hakket chili. Smag til med salt.
 4. Tilsæt fishsauce og soyasauce og rør rundt i panden/wokken. Vend nudlerne i og tag det af varmen.
 5. Fold en pakke filodejen ud ad gangen. Filodejen skal ligges dobbelt, så der er to lag dej ovenpå hinanden. Klip så 9 firkanter ud af filodejen – altså tre på hver række i tre trækker.
 6. Med en spiseske placerer du 1 spsk. fyld på midten af et stykke dej. Pisk et æg og pensl kanterne. Fold så de brede sider i hver ende af dejstykket ind mod midten, så du har en lille firkant, der dækker fyldet. Pensl nu kanterne på den lange side igen og rul dejen fra den ene side til den anden, så du til sidst har en lille forårsrulle.
 7. Placer den på et stykke bagepapir. Gør det med alle dejstykkerne til du ikke har mere fyld tilbage – prop dem ikke med fyld, så de ikke kan lukkes ordentligt.
 8. Tænd ovnen på 200o alm. ovn. Bag forårsrullerne i ca. 10 min. eller til de er gyldne. Tag dem derefter ud af ovnen og steg dem på en pande ved middelvarme i lidt olie – dette gøres hurtigt, så de får en sprød skorpe – det er i stedet for at komme dem i friture, hvilket du selvfølgelig også kan gøre, hvis du er mere til en helt sprød forårsrulle.
 9. Spis dem med det samme og server evt. soyasauce og sur/sød-chilisauce til.

 

img_7422

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 4