Madplan uge 3

Cremet jordskokkesuppe med jordskokkechips, bacon og svampe

img_6996

Jeg er vild med jordskokker i alle afskygninger! Jordskokkesuppe er ingen undtagelse, da det simpelthen smager SÅ godt! Den her udgave er med jordskokkechips, bacon og svampe, som lige gør den dét mere luksuriøs. Er du ikke til bacon eller svampe for den sags skyld, så dropper du jo bare den del af opskriften. Den her suppe er desuden et rigtig godt bud på en gæsteforret – og så er den super nem og hurtig at lave; den kan faktisk også sagtens laves dagen i forvejen!

Cremet jordskokkesuppe med jordskokkechips og svampe

Forberedelsestid: 30 min.

Antal: 4 personer

  • 2 spsk. olivenolie
  • 400 g. skrællet jordskokker i tern
  • 250 g. skrællet kartofler i tern
  • 1 løg i grove tern
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 liter hønseboullion
  • 1 dl. piskefløde el. flødeerstatning
  • Smag til med salt og peber

Jordskokkechips

Forberedelsestid: 1 time

  • 300 g. jordskokker
  • Olivenolie
  • Salt

Pynt og andet

  • 1 pakke bacon i terne
  • 1 pakke svampe – enten kantareller el. alm. champignoner
  • 1/2 spsk. smør
  • Frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Start med at skrælle jordskokkerne til jordskokkechips og skær dem ud i tynde skiver – gerne på et mandolinjern
  2. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 110o ovn i ca. 50 min.
  3. Tag dem ud af ovnen og drys med olivenolie og salt – bag dem yderligere 5-10 min. ved varmluft – hold øje med dem, så de ikke brænder på.
  4. Lad dem køle af på en bagerist.
  5. Skræl og skær jordskokker, løg, hvidløg og kartofler groft ud. Varm olie i en stor gryde og kom alle grøntsagerne sammen med timian derned – lad det sautere i få minutter runder omrøring.
  6. Tilsæt så hønseboullion og lad det simre i 15-20 min. Når alle grøntsagerne er møre blender du det hele til en ensartet suppe.
  7. Tilsæt fløde el. flødeerstatning og smag til med salt og peber – lad det koge hurtigt op igen
  8. I mens suppen bliver færdig renser du svampe og skærer dem ud i skiver, hvis det er champignoner – er det kantareller, så nøjes du blot med at rense dem. Steg dem på en pande i en klat smør til de begynder at tage farve. Steg bacon på en pande uden fedtstof og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  9. Drys med jordskokkechips, bacon, stegte svampe og frisk timian.

img_7012

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 3