Madplan uge 2

Amerikanske pandekager med citrus

amerikanske pandekager

Vi skal tale lidt om amerikanske pandekager i dag. Og det skal vi, fordi de her amerikanske pandekager er de bedste pandekager, jeg nogensinde har smagt. Basta. De er bløde, luftige, lækre og har en dejlig smag af både sødme og citrus – så bliver det ikke mere perfekt, hvis du spørger mig. Jeg serverede de amerikanske pandekager med en kokossirup, flormelis og blåbær, da jeg ikke lige synes, at syltetøj gik så godt sammen med citrussmagen. Jeg tror også, at de vil være hamrende lækre med en saltkaramel, hvis man har tiden til lige at bikse sådan en sammen. De amerikanske pandekager skal med sikkerhed på det fødselsdagsbord, jeg skal lave til april (ja jeg er i god tid), når jeg har fødselsdag! Foruden amerikanske pandekager vil jeg højst sandsynligt også servere de her koldhævede fuldkornsboller, skyr med verdens bedste rabarberkompot og så selvfølgelig en fødselsdagskage – måske den her moussekage med chokolade skal laves igen…

Amerikanske pandekager med citrus

Forberedelsestid: 30 min.

Antal: ca. 12 stk.

 • 110 g. hvedemel
 • 1/2 dl. grahamsmel
 • 2 1/2 dl. mælk
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 2 æg (skilt i hvider og blommer)
 • 1 tsk. sukker
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • Skallen fra 1 økologisk citron
 • Smør til stegning

Fremgangsmåde

 1. I en skål pisker du mel, grahamsmel, mælk, vaniljepulver, æggeblommer, sukker, salt citronskal og bagepulver til det har en cremet og ensartet konsistens
 2. I en anden skål pisker du æggehvider fuldstændig stive
 3. Vend (med en dejskraber) så forsigtigt æggehviderne sammen med dejen til en ensartet dej
 4. Smelt lidt smør på en pande – gerne en pandekagepande, hvis du har sådan en
 5. Når smørret er smeltet kommer du lidt af dejen på panden – KØR IKKE DEJEN UD på panden, men lad blot den runde klump af dej blive liggende lige på panden, så vokser den sig nemlig dejlig tyk og rund i hele formen og ikke kun i midten, så du får flotte amerikanske pandekager.
 6. Du kan med fordel opbevare de færdige pandekager på en tallerken med sølvpapir over, så de holder sig lune til alt dejen er brugt.
 7. Server de færdige pandekager med det samme – du kan nok heller ikke vente længere 😉

Som nævnt ovenfor bruger jeg kokossirup til at servere dem med, hvilket jeg er ret vild med, da kokossirup giver en anden form for sødme, der ikke er så kraftig som almindelig sirup, og som smager mere af en mild karamel. Jeg bruger desuden også kokossirup på grød og skyr og det giver bare sådan en god smag, så det vil jeg altså klart anbefale dig at prøve!

amerikanske pandekager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 2