Chia-alamande - risalamande i en sundere udgave

Min jul og lidt om vores juletraditioner

img_7116

Lillejuleaften

Julen for mig er noget ganske særligt, og det har den egentligt altid været i min familie. Jeg elsker de mange små glæder, der er forbundet med december. I år er min jul også lidt ekstra speciel, da A. og jeg for første gang skal holde jul sammen. Det er noget, jeg har glædet mig til i rigtig lang tid, hvilket jeg også ved, at han har. Min kæreste går ikke så meget op i julen som mig, og derfor glæder jeg mig virkelig til at vise ham en jul hos min familie, hvor der virkelig er skruet helt op for jule- og hyggebarometeret. Jeg troede faktisk også først, at vi ville holde jul sammen, når vi fik børn, men da A. ikke har det store forhold til julen, var det heldigvis ikke svært at overtale ham til, at vi skulle holde jule sammen i år. Foruden det, så har han fødselsdag den 23 december, altså lillejuleaften, hvor vi får lidt familie på besøg til brunch og julehygge. Men da jeg var barn, var det altid lillejuleaften, at vi pyntede juletræet og ellers stod dagen på julefilm i lange baner.

Juleaften

Den 24 december tager vi hen til mine forældre om morgen, og da min søster har fødselsdag den 24 december, starter vi altid juleaftensdag med fælles morgenmad, hvor vi fejrer hende. Derefter starter selve juletraditioner for alvor. Siden jeg var helt lille har vi i min familie altid spillet matador juleaftensdag – det er jo et spil, som de fleste nok ved, der tager en krig at spille færdigt, så derfor er det rigtig hyggeligt at sidde med det hele dagen, mens min mor er i køkkenet og forberede julemenuen. Jeg selv står faktisk ikke særlig meget i køkkenet juleaften. Jeg kan sagtens lave julemad, men det bliver altså bare aldrig helt som min mors, så det får hun altså lov til at stå for. Jeg har ansvaret for salaten, som oftest er denne grønkålssalat – blot uden and.

Efter maden danser vi altid om juletræet. Jeg kunne slet ikke forestille mig en jul, hvor man ikke hoppede rundt om det smukke træ, men jeg kender flere, der ikke gør det, så jeg ved faktisk ikke, hvor almindeligt det er mere – danser I om juletræet i jeres familie? Herefter bliver der pakket gaver op, som selvfølgelig foregår på den måde, at man hverisær ser på hinanden pakke op – det er i hvert fald sådan, jeg finder det mest hyggeligt. Og nu ved jeg godt, at vi afviger fra de gængse juletraditioner, men i min familie spiser vi som oftest først risalamande dagen efter jul, når mine forældre holder julefrokost. Det gør vi, fordi der stort set aldrig er nogen af os, der har lyst til risalamande efter alle de andre lækkerier, vi har fyldt vores små kroppe med juleaften, så for at kunne nyde det mest muligt, venter vi ofte med det til dagen efter.

Juledagene

Juledagene bliver brugt på julefrokoster, at se venner, der ikke længere bor i byen og en helt masse hyggelige ting så som julefilm, biografture, brætspil og ikke mindst julebagning. Men de sidste mange år har min jul også været forbundet med opgaveskrivning og forberedelser til eksamen, så det er den minde hyggelige del.. Jeg glæder mig også vildt meget til næste år, der er første gang fem år, hvor jeg ikke har eksaminer i julen – det bliver altså skønt!

Det var lidt skriverier om min jul i år. Hvis du har lyst til at fortælle lidt om, hvordan du holder jul, så skal du være meget velkommen til at dele det med mig i kommentarfeltet – det ville jeg elske at læse!

Og så er der blot tilbage at ønske jer alle en rigtig dejlig jul.

Knus, S.

img_7121

img_7123

2 kommentarer

 • Tina Hørlyk

  Søde Simone…..hvor er det skøn læsning.
  Dejligt at få et indblik i, hvordan jeres jul bliver.
  Jeg glæder mig til jeg engang bliver en del af den, som flyvende farmor ❤️
  Vi ses lørdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Ja, og det bliver den bedste af slagsen! Og det glæder vi os bestemt også til – måske til næste år?!… 😉 <3
   Ja vi gør så!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chia-alamande - risalamande i en sundere udgave