Chia-alamande - risalamande i en sundere udgave

Pebernøddekager – de bedste julesmåkager

pebernøddekager

Julen er lige om hjørnet og det er gået alt for stærkt, hvis du spørger mig. Jeg har nærmest ikke nået noget af alt det hyggelige, jeg havde glædet mig til i december, fordi jeg har arbejdet rigtig meget. Så i går aftes, da jeg kom fra job, valgte jeg lige at kaste mig ud i et lille bageprojekt – hvilket de her skønne pebernøddekager blev resultatet af. Jeg er vild med pebernødder, så jeg valgte at bruge den lækre dej til mine flotte julekager. Jeg lavede dobbeltportion, så der også blev til en ordentlig stak almindelige pebernødder – det skal der ligesom være i julen.

Foruden pebernødder bager jeg også altid vaniljekranse, som jeg desværre endnu ikke har haft mulighed for at give jer en opskrift på… Men hvis jeg når at bage dem her en af de nærmeste dage, så skal I nok lige få min opskrift, så I kan hygge med lidt julebag i juledagene.

Har du for øvrigt fået læst mit indlæg om inspiration til spiselige julegaver? Der er en masse gode bud på søde gaver, du kan give som værtindegaver i julen.

Pebernøddekager

Forberedelsestid: 30 min.

Antal: ca. 50 stk.

 • 120 g. sukker
 • 120 g. blødt smør
 • 1/2 dl. sødmælk
 • 1/2 tsk. ingefær
 • 1 nip stødte nelliker
 • 1/2 tsk. ægte kanel
 • 1/2 tsk. stødt kardemomme
 • 1/2 tsk. friskkværnet peber
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/2 tsk. natron
 • 1 nip salt
 • 250 g. hvedemel

Fremgangsmåde

 1. Pisk det bløde smør sammen med sukker – kom mælken i lidt ad gangen og pisk til en ensartet masse
 2. Bland alt pånær mel i og pisk
 3. Kom så mel i dejen og ælt den hurtigt sammen
 4. Kom dejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud – stik så kagerne ud med forskellige udstikkere eller tril dem til almindelige pebernødder
 5. Fordel dem på en bageplade – de hæver en smule op under bagning
 6. Bag dem i ovnen ved 200º alm. ovn til de er gyldne – ca. 8-10 min.
 7. Lad dem køle af og pynt dem med glasur og krymmel, hvis du er til det.

NB: boksen øverst har jeg fået i gave fra Uhmm Box.

pebernøddekager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chia-alamande - risalamande i en sundere udgave