Madplan uge 46

Sprød fuldkornspizza med stærk salami, rødløg og kartofler

fuldkornspizza med stærk salami

Hjemme hos mig er vi ret glade for pizza i alle afskygninger. Det er ofte om søndagen, jeg sætter en pizzadej til hævning, så vi kan slutte weekenden af med skønne, sprøde og velduftende pizzaer. Vi varierer egentligt ikke så meget på fyldet, da vi begge er ret glade for en meget klassisk pizza med peberfrugt, løg, champignoner og oksekød, men lige i går prøvede vi en ny version, som egentligt bare blev en slags ”tøm køleskabet pizza”. Men ej, hvor blev den altså lækker! Vi var begge helt vilde med den her fuldkornspizza med stærk salami, så den skal altså helt sikkert laves igen snart!

Jeg vil elske at blive inspireret til nye pizzakombinationer, så hvilke faste ting kan man altid finde på din pizza? Skriv endelig dit bud i kommentarfeltet.

Sprød fuldkornspizza med stærk salami, rødløg og kartofler

Forberedelsestid: 2 timer

Antal: 2 pizzaer – 4 personer

Du finder opskrift og fremgangsmåde til den bedste pizzadej lige her

Derudover skal du bruge

  • 1 god, stærk salami efter eget valg
  • 2 kogte kartofler – evt. en rest fra dagen i forvejen
  • 1 stort rødløg
  • ca. 3-4 spsk. god pizzasauce – du kan lave den selv eller købe den færdigt. Til den her pizza brugte jeg en pizzasauce fra Urtekram som var virkelig lækker.
  • 1 bøfmozzarella
  • Pynt med olivenolie og frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Når du har din dej klar (se opskrift og fremgangsmåde via. linket længere oppe) kommer du ca. 1,5 spsk. pizzasauce på hver bund.
  2. Derefter river du ca. 1/2 bøfmozzarella på hver pizza. Fordel skiver af salami, rødløg og kartoffel – drys med olivenolie og bag dem i ovnen ved max grader i ca. 5-7 min. eller til de er gyldne og sprøde.
  3. Pynt din fuldkornspizza med frisk timian og server den straks

fuldkornspizza med stærk salami

   

4 kommentarer

  • Mums, hvor godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Thrane Nielsen

      Ja, pizza er altid bare godt! Er der en bestemt ingrediens – udover måske tomatsauce og ost, der altid er på din pizza, søde? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja, jeg laver faktisk altid en hvidløgsolie (olivenolie, salt og presset hvidløg)! Den laver jeg tidligt og lader trække, hvor jeg til sidst hælder lidt på efter behov. SÅ godt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Thrane Nielsen

      Åh ja, det er altså også virkelig, virkelig lækkert. Chiliolie kan også anbefales!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 46