Madplan uge 45

Hasselnøddesmør: perfekt på grød, skyr og chiabudding

hasselnøddesmør

Hasselnøddesmør smager fantastisk. Faktisk næsten som nutella. Jeg spiser det på almindelig grød, chiagrød eller på en portion skyr, men man kan altså også bruge det som smørepålæg på boller og knækbrød. Og så er det altså ualmindeligt nemt at fremstille selv, og det kan virkelig pifte selv den mest kedelige morgenmad op (har du forøvrigt set min guide til nemme morgenmadsløsninger, der gør hver morgen lige dét bedre?)

Hasselnøddesmør

Forberedelsestid: 15 min.

Antal: 1 glas

  • 200 g. hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200º alm. ovn.
  2. Fordel nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i den varme ovn til de er gyldne og dufter – ca. 5-7 min. De skal tage godt med farve, men selvfølgelig ikke være brændt.
  3. Tag nødderne ud af ovnen og lad dem køle lidt af
  4. Tag en hånd fuld nødder og rul dem mellem hænderne, så skallen falder af
  5. Kom de nu afskallede hasselnødder i en minihakker og hør massen helt fin. Når alle nødder er en fin puré bliver du ved med at køre til olien er trukket ud af nødderne og massen derved bliver cremet og flydende.
  6. Kom det hele i en tætlukket beholder og opbevar det på køl.

Du kan eventuelt spise en skefuld hasselnøddesmør på den her chiagrød med vanilje, som jeg har brugt på billedet sammen med granatæble eller måske på denne havregrød med kanel og æble?

hasselnøddesmør

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 45