Ingefærshot med æble, citron og appelsin

Banankage med peanutbutter og chokoladeganache

img_6339

Banan, peanutbutter og chokolade er tre ting, der går virkelig godt i spænd med hinanden, hvilket denne skønne banankage med peanutbutter og chokoladeganache er et sandt bevis på; for hold nu op det her er en lækker kage!

Jeg serverede den her banankage til min venindes fødselsdag, hvorfor den selvfølgelig skulle pyntes med spiseligt glimmer, og den gik altså rent hjem – du kan dog sagtens vælge en lidt mere stille og rolig pyntning, hvis du er mere til det 😉

Banankage med peanutbutter

Forberedelsestid: 1 time

Antal: 6-8 personer

  • 4 æg
  • 200 rørsukker
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 tsk. vaniljepulver el. 1 vaniljestang – kornene herfra
  • 3 meget modne bananer, most til mos
  • 150 g. smør, smeltet
  • 1 tsk. salt
  • 200 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Chokoladeganache

  • 200 g. mørk chokolade, 72%
  • 2 dl. piskefløde
  • 70 g. smør

Pynt

  • Saltede peanuts

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg, sukker og vanilje luftigt i fem minutter med en el-pisker
  2. Tilsæt så peanutbutter og pisk det sammen. Tilsæt derefter bananmosen og pisk igen
  3. Tilsæt det smeltede smør lidt ad gangen mens du pisker
  4. I en anden skål samler du mel, salt og bagepulver – si det så i den våde blanding og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber
  5. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og hæld dejen deri – bag kagen i en forvarmet ovn ved 180º i ca. 30-40 min.
  6. Lad den færdige banankage køle af på en bagerist – i mellemtiden kan du lave chokoladeganachen
  7. Smelt chokolade og smør over vandbad ved svag varme. Når det er smeltet tilsætter du fløden og rør det let sammen – lad chokoladeganachen køle af til den er tyknet.
  8. Smør chokoladeganachen på den færdige banankage og pynt med saltede peanuts

Du kan finde flere lækre opskrifter på sundere søde sager lige her.

img_6317

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ingefærshot med æble, citron og appelsin