Madplan uge 44

Ingefærshot med æble, citron og appelsin

ingefærshot

Ingefærshot er ikke så ”in” mere, som det tidligere har været, men hjemme hos mig er det altså stadig en lækker drik, når det bliver mørkt og koldt udenfor. Ingefærshot har nemlig en virkelig dejlig smag og denne version med æble, citron og appelsin er ikke nær så stærk i smagen, som den almindelige udgave. Den kradser dog stadig i halsen, men det er på en mere mild måde, hvilket jeg ret godt kan lide.

Mange tager udelukkende ingefærshot, når de er forkølede eller har ondt i halsen, men så vidt jeg ved, er der altså intet videnskabeligt, der viser, at ingefærshot virker mod forkølelse eller lignende, men sådan rent mentalt føler jeg i hvert fald, at det virker dejlig opkvikkende, hvorfor jeg rigtig godt kan lide at drikke det i vinterhalvåret – uanset om jeg føler mig syg eller ej.

Og så husk lige, at du jo selv kan eksperimentere og justere smagene, som du ønsker det. Vil du eksempelvis ikke have æble i eller måske mere appelsin, så prøv dig endelig frem.

Ingefærshot med æble, citron og appelsin

Forberedelsestid: 1 min.

Antal: 1 flaske

  • 70 g. frisk ingefær
  • 2 små eller 1 stor citron, saften herfra
  • 1 appelsin, saften herfra
  • 1 stort æble
  • 1 spsk. god honning
  • 3 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Skræl ingefær med en ske og skær det i mindre stykker. Skær også æble i mindre stykker og kom begge dele i en gryde sammen med saften fra citronerne og appelsinen plus de 3 dl. vand
  2. Lad det hele koge op i 30 min. under låg. Når det har kogt i de 30 min. tages det af varmen, honningen blandes i og det stilles til afkøling i ca. 30 min. Hæld det afkølede ingefærshot gennem en lille si og så i en tætlukket flaske – opbevar det i køleskabet.

Hvis du ligesom jeg er glad for efterårs- og vinterligedrikke, så er denne pumpkin spice latte måske noget for dig?

ingefærshot

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 44