Sund æblekage med nøddecrunch; både til dessert og morgenmad

Sunde kyllingenuggets med hvidløgsdressing

img_6019

Åh, jeg elsker kyllingenuggets. Men vi kan nok godt være enige om, at dem man køber på frost i supermarkedet eller hos en fast foodkæde ikke helt er den sundeste løsning. Derfor har jeg simpelthen forsøgt mig med min version af sunde kyllingenuggets, som seriøst smager hamrende godt. Jeg er så tilfreds med den her opskrift, så jeg synes virkelig, at du skal give den et forsøg. Og er du ikke til hvidløgsdressing eller skal de serveres for børn, så er en god gang ketchup altså også helt ok til de her nuggets. Og nå ja, så tager de intet mindre end 30 min. at bikse sammen.

Sunde kyllingenuggets

Forberedelsestid: 30 min.

Ovntid: 25 min.

Antal: 4 personer

  • 500 g. inderfilet fra kylling
  • 2 æg
  • 1 spsk. vand
  • 20 g. grahamsmel
  • 20 g. friskrevet parmesan
  • 100 g. speltflager
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. paprika
  • 1 nip chiliflager
  • 1 nip spidskommen
  • 1/2 usprøjtet citron, skallen herfra
  • Olivenolie

Hvidløgsdressing

  • 2 spsk. skyr
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1/2 ciron, saften herfra
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 nip sød paprika
  • 1 tsk. flydende honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kom æggene i en skål og bland dem med vand – pisk med en gaffel. Kom grahamsmel på en tallerken.
  2. Kom speltflager i en minihakker og blend det til fin mel. Bland så speltflagemelet sammen med de krydderierne, salt, citronskal og parmesan – rør det godt sammen.
  3. Tag så kyllingefileterne en af gangen og dyp dem først i grahamsmel, så æg og derefter speltblandingen – placer dem på en bageplade og fortsæt processen til der ikke er flere tilbage. Drys med olivenolie over dine kyllingenuggets og bag dem i en forvarmet ovn ved 200º alm. ovn. til de er gyldne – det tager ca. 25 min.
  4. I mellemtiden laver du din hvidløgsdressing – det sker meget simpelt ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål – smag til med salt og peber.

Til de her kyllingenuggets serverer jeg en god salat – det kunne eventuelt være den her couscoussalat og bønnefritter.

img_6026

img_6013

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund æblekage med nøddecrunch; både til dessert og morgenmad