Sengeliggende, smertefyldt og træt af at bede om hjælp

Müsligrød med karamelliseret banan, krydderier og peanutbutter

karamelliseret banan

Jeg spiser gerne grød til morgenmad i hverdagene, fordi det er nemt, mættende og så smager det rigtig dejligt – især med lidt lækker topping. Og især topping på grød er min veninde Anna, der har bloggen groedgrisen.dk rigtig god til. Derfor lod jeg mig inspirere af hendes grød med karamelliseret banan, som jeg derfor har lavet her i min egen udgave. Jeg er normalt selv til en hel klassisk topping bestående af bær eller æble, når det kommer til grød, men jeg var virkelig overrasket over, hvor lækre de karamelliserede bananer var på grøden, og derfor ville jeg altså lige dele opskriften med jer, hvis I også gerne ville tage jeres grødniveau til nye højder 😉

Jeg kom lidt müsli i grøden, fordi jeg gerne ville have lidt mere knas, når nu bananerne var bløde, hvilket jeg personligt rigtig godt kunne lide. Men man kan altså også sagtens undlade det, hvis man ikke lige har müsli stående eller bare gerne vil have en helt almindelig grød – den smager dejligt uanset.

Müsligrød

Forberedelsestid: 10 min.

Antal: 1 person

 • 1 dl. finvalsede havregryn
 • 1/2 spsk. god müsli – evt. denne hjemmelavet müsli (kan undlades)
 • 1,5 dl. mælk
 • 1 dl. vand
 • 1 nip salt

Karamelliseret banan

 • 1 moden banan
 • 1 tsk. rørsukker
 • 10 g. smør
 • 1 nip kardemomme
 • 1/2 dl. ægte kanen/kanel

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienserne til grøden i en gryde og rør det godt sammen.
 2. Kog grøden op ved middelvarme under omrøring og skru så ned, når den begynder at boble.
 3. Lad den simre nogle minutter under jævnlig omrøring til væsken er næsten væk – den skal dog ikke klumpe
 4. På en pande smelter du smør, kardemomme, kanel og sukker til en ensartet masse. Kom bananerne på panden og lad dem stege nogle ganske få minutter på begge sider til de er bløde.
 5. Server müsligrøden med karamelliseret banan og en skefuld peanutbutter

Måske denne klassiske grød med æble, smørklat og kanel også er noget for dig? Du kan finde flere lækre opskrifter på grød lige her.

karamelliseret banan

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sengeliggende, smertefyldt og træt af at bede om hjælp