Koldhævede surdejsboller med fuldkorn og havregryn

Indisk dahl med fladbrød og raita

img_5564

Indisk mad er en af favoritterne i mit køkken. Her er man ikke bange for at lege med krydderier og smagsnuancer, hvilket jeg virkelig elsker. Da jeg var en del yngre arbejde jeg også en årrække på en indisk restaurant, hvor jeg lærte en hel del om det indiske køkken og især dahl var en af mine favoritretter. Dahl er en ret, der er lavet med røde linser, som mætter dejligt og giver retten lidt ekstra bid. Jeg har oftest fået vegetarisk dahl og det er denne udgave også. Man kan dog sagtens tilføje eksempelvis kyllingestykker, hvis man ikke kan undvære kødet – personligt synes jeg dog ikke, at det er nødvendigt i en ret som denne her. Til retten serverede jeg raita, som er en indisk myntedressing, fuldkornsris og pandebrød.

Indisk dahl (4. personer)

Forberedelsestid: ca. 40 min.

  • 2 store gulrerød
  • 1 rødløg
  • 1 rød chili
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 cm. frisk ingefær
  • 2 hvidløg
  • 3 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørret koriander
  • 2 dl. røde linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Salt og peber
  • 1 spsk. kokosolie til stegning

Myntedressing

  • 1/2 agurk, revet
  • 2 dl. skyr el. græsk yoghurt
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • Smag til med salt

Fladbrød

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. salt
  • 350 g. fuldkorns hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Kom alle grøntsager til din dahl i en minihakker eller blender og blend til en fin masse – alternativt kan det hakkes meget fint
  2. Kom kokosolie i en stor gryde og smelt det. Tilføj grøntsagspuré og krydderier – rist det hele af nogle minutter under omrøring
  3. Tilføj tomatpuré, kokosmælk, hakket tomat og linser – kom låg på og lad det simre i ca. 30 min. eller til linserne er møre
  4. I mellemtiden laver du raita/myntedressing og dine pandebrød. Til din raita skal du rive agurken på et rivejern og røre alle ingredienserne sammen i en skål – smag til med salt.
  5. For at lave pandebrød skal du varme en pande uden fedtstof ved middelvarme. Bland alle ingredienserne til brødet sammen i en skål – slut af med melet. Del dejen i fire kugler og rul dem ud på et meldrysset bord med en kagerulle til de er helt flade. Steg dem så på panden én efter én til de tager farve – gør det på hver side af brødet til alle brød er færdige.
  6. Inden din dahl er færdig smages den til med salt og peber – server med fuldkornsris, pandebrød og myntedressing

img_5566

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede surdejsboller med fuldkorn og havregryn