Madplan uge 37

Laksefrikadeller, sundere remoulade og persillekartofler

img_5321

Mmh, det her er en af de retter, man aldrig går galt i byen med: sprøde laksefrikadeller, hjemmerørt remoulade, som desuden er en af de sundere slags og så de møre persillekartofler. Er du ikke til laks, så kan du bytte laksefarsen ud med torskefars og derved lave almindelige fiskefrikadeller – fremgangsmåden er helt den samme.

Laksefrikadeller (ca. 7 stk)

Forberedelsestid: 10 min.

  • 1 pakke hakket laksefars
  • 1 lille løg, finthakket
  • 1 æg
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • Salt og peber
  • Smør til stegning

Sundere remoulade

Forberedelsestid: 10 min.

  • 4 spsk. skyr neutral
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sennep – gerne sød sennep
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. kapers, finthakket
  • 1 spsk. cornichoner, finthakket
  • 1 spsk. gulerod, fintrevet
  • 1 spsk. løg, finthakket

Persillekartofler

Forberedelsestid: ca. 20-30 min.

  • 600 g. kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 bundt persille, finthakket
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Sæt kartoflerne over og koge i rigeligt med vand og lidt salt
  2. Kom alle ingredienserne til den sundere remoulade i en skål og rør det hele godt sammen – smag til med salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt sukker – hvis du gerne vil have den mere gul, kan du tilføje mere gurkemeje. Stil den til side
  3. Lige inden kartoflerne er færdige laver du laksefrikadellerne. Det gør du ved at blande alle ingredienserne til laksefrikadellerne og steger dem på en middelvarm pande i lidt smør til de har stegeflade på begge sider
  4. Når kartoflerne er færdige skræller du dem, blander dem med olivenolie og fintsnittet persille samt salt.
  5. Du kan med fordel servere en frisk salat til retten

img_5320

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 37