Bagt pasta med kylling, bacon og grøntsager

Hokkaidosuppe med timian, græskarkerner og sprød bacon

hokkaidosuppe

Åh ja, så blev det da efterår. Jeg vågnede i dag op til regn, kulde og en rigtig dejlig forkølelse, der er eskaleret de sidste dage, så det er jo super fedt… Nå, men vi fik i går den her fantastiske hokkaidosuppe med timian og sprød bacon, som virkelig er perfekt til vejret! Den smagte helt vildt godt, og selv A. der ikke altid synes, at suppe er lige interessant, han var vild med den her hokkaidosuppe.

Hokkaidosuppe med bacon (4 personer)

Forberedelsestid: 40 minutter.

  • ca. 240g. god bacon i tern
  • 1 hokkaidogræskar, groft snittet
  • 1,5 løg, groft snittet
  • 4 kartofler, groft snittet,
  • 4 små gulerødder, groft snittet
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 håndfuld frisk timian eller 1 spsk. tørret
  • 1 rød chili, groft hakket
  • 0,5 cm. frisk ingefær, revet
  • ca. 1/2 l. vand – det skal ca. dække lidt under halvdelen af grøntsagerne
  • 1,5 dl. fløde
  • Saften fra 1 lille citron
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Neutral skyr
  • 2 håndfulde ristede græskarkerner
  • Frisk timian

Fremgangsmåde

  1. Vask og snit hokkaido i store tern – lad skrællen være på – gør det samme med kartofler
  2. Skær gulerødder og løg ud i store tern. Skær også chili og hvidløg ud og riv ingefær – læg det hele til side på et skærebræt
  3. Steg bacon i en stor gryde uden fedtstof til det er gennemstegt og sprødt
  4. Tag derefter bacon op og læg det på et stykke køkkenrulle
  5. Kom dernæst 1 spsk. olivenolie i gryden og så alle grøntsagerne – lad det hele stege nogle minutter under omrøring – det skal ikke tage farve
  6. Tilsæt så timian og ca. 1/2 l. vand (det skal dække lidt under halvdelen af grøntsagerne)
  7. Lad det hele koge under låg i 30 min.
  8. Blend derefter hele herligheden til en ensartet masse med en stagblender
  9. Kom suppen tilbage på blusset og tilføj fløde, kog hokkaidosuppen op og smag den til med salt, peber og citronsaft
  10. Mens suppen lige varmer igennem igen, tager du en tør pande og rister lidt græskarkerner med lidt salt – de er færdige, når de begynder at poppe og sige lyde
  11. Server med bacontern, en skefuld skyr, ristede græskarkerner og frisk timian

hokkaidosuppe

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt pasta med kylling, bacon og grøntsager