Chiagrød med smag af skovbær og bærsmoothie

Guide: Sådan laver du din egen fotobaggrund

fotobaggrund

Hvis du går en smule op i madfotografering, så har du måske undret dig over, hvordan man får de fede baggrunde. Og svaret er ret simpelt – du laver dem da selv! Og du behøver bestemt ikke at være god til at male, så bare rolig; så længe, at du har en idé om, hvilke farver, du ønsker, og kan holde på en pensel eller svamp, så er du rimelig godt kørende. De baggrunde, som du ser på billederne, dem lavede jeg sammen med min veninde Anna, som også agerer model på billederne.  😉
Nedenfor har jeg samlet lidt gode tips til, hvordan du nemt, enkelt og ikke mindst ret billigt selv kan designe din egen fotobaggrund.

Det skal du bruge, når du laver en fotobaggrund

 1. Plader. Det siger sig selv, at du skal bruge plader, som du kan arbejde på. Vi kørte en tur i byggemarkedet, hvor vi kunne få præcis den størrelse plader, vi ønskede. vi valgte spånplader, da de er ret billige, hvorfor vi kom af med ca. 20kr for en plade i størrelsen 80×50. De små plader står som oftest ikke fremme, så med mindre, at du bare er super velbevandret i et byggemarked, så skal du måske lige hive fat i en medarbejder. Og inden, du køber fire plader, så husk lige, at der jo er to sider på en plade, som du kan male på, så du jo faktisk kan få fire baggrunde ud af to plader.Et andet lille tip, I lige får med på vejen, er, at man i byggemarkedet også kan købe sorte plader – eksempelvis i materialet MDF, som man også kan benytte som fotobaggrund – dem ville jeg dog ikke male på, men blot bruge som de er.

 2. Derudover skal du bruge maling. Både Anna og jeg havde en rest maling tilovers, fra da vi malede vores vægge, men ellers kan du købe nogle små bøtter maling, så du ikke skal ud og investere i en hel masse, hvilket kan gøres forholdsvis billigt. Derudover er det en god idé at have en hvid og en mørk maling – der anvendte vi blot hobbymaling, så man kan justere på farverne.

 3. Du får også brug for lidt materialer i form af pensler, svampe (vi brugte køkkensvampe) og gerne noget afdækningspapir, så du ikke risikerer at have maling alle steder. Hvis vejret er til, at du kan gøre det udenfor, så anbefaler jeg altså stærkt, at du gør det.


 4. Inden du begynder at male på dine plader, så overvej gerne, hvordan du ønsker det færdige resultat – det er ikke sikkert, at det er der, du ender, men det kan være en idé at arbejde ud fra et eller andet. På internettet kan du eksempelvis finde masse inspiration til, hvilke farver osv., du kan anvende. Vi vidste kun, hvilke farvekombinationer, vi gerne ville have, men derudover var det blot kreativiteten, der fik frit løb.


 5. Husk at lade dine plader tørre mellem lagene, så du bedre kan se, hvordan farverne trækker op, når de tørrer. Og er resultatet så ikke lige, som du håbede på, så kan du altid male det over og prøve igen.


Måske du også ville kunne lide min guide til bedre madbilleder.

fotobaggrund

3 kommentarer

 • Line

  Er der et bestemt byggemarked i Odense I kan anbefale? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Thrane Nielsen

   Hej Line

   Nej, jeg kørte selv i Bauhaus, men det vil jeg lade være op til dig. 🙂
   Knus Simone

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Er der et bestemt byggemarked i Odense i kan anbefale? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chiagrød med smag af skovbær og bærsmoothie