Sød tomatsuppe med bagte grøntsager og creme fraiche

Chiagrød med smag af skovbær og bærsmoothie

skovbær

Chiagrød er en af de nemmeste former for morgenmad, og så smager det bare virkelig godt, hvis du spørger mig. Man kan variere sin chiagrød med alle mulige forskellige smagskombinationer – denne chiagrød er eksempelvis med skovbær, hvilket jeg synes fungerer virkelig godt; andet kunne også sagtens bruges! Bemærk for øvrigt lige den smukke baggrund, som chiagrøden står på. Baggrunden lavede jeg sammen med en veninde i går og der kommer et ”how to” indlæg først i den kommende uge, så jer, der også interesserer jer for madfotografi, måske kan blive lidt inspireret til selv at lave flotte baggrunde, der giver billederne mere liv.

Chiagrød med skovbær (1 person)

  • 3 spsk. skyr med smag af skovbær – andet kan også bruges
  • 1,5 spsk. chiafrø
  • 0,5-1 dl. mælk eller mandelmælk

Fremgangsmåde – aftenen før

  1. bland alle ingredienserne sammen i en lille bøtte og rør det godt rundt. Du skal gerne have en forholdsvis flydende masse på det her tidspunkt, da dine chiafrø suger en masse væske – det skal dog ikke være helt som vand
  2. Stil massen i køleskabet med låg på natten over

Bærsmoothie

  • 1 lille håndfuld jordbær
  • 1 lille håndfuld hindbær
  • 1 frossen banan
  • 0,5 dl. mælk eller vand

Fremgangsmåde – inden servering

  1. Kom alle dine ingredienser til smoothien op i en blender og kør det godt sammen
  2. Du skal eventuelt lige røre lidt rundt i det engang imellem, så din blender ikke tager livet af sig selv
  3. Når du har en ensartet masse, som du synes smager godt (smag den eventuelt til med lidt sukrin eller Perfect sød), tager du din chiagrød ud af køleskabet
  4. Server chiagrøden i en flot skål eller et serveringsglas
  5. Hæld din bærsmoothie over din chiagrød, som gerne skulle lægge sig i en fint lag oven på chiagrøden
  6. Top eventuelt din chiagrød med friske bær, granatæblekerner og denne granola 
   

2 kommentarer

  • Ser vildt lækkert ud! Jeg har prøvet at lave chiagrød, bare en anden version, men den her ser da ud til at være værd at prøve også <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Simone Thrane Nielsen

      Tusind tak, Xenia! Det synes jeg i hvert fald, at du skal gøre. Jeg er vild med den her udgave <3
      Rigtig god weekend. Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sød tomatsuppe med bagte grøntsager og creme fraiche