Klassisk grød med æble, kanel og smørklat

Fuldkornspizza med carpaccio, parmesan og rucola

carpaccio

Der var pizzafest hos os i søndags, hvor vi fik denne lækre sag! Og jeg lover dig, at når du først har smagt den her bund, så køber du aldrig de der færdigpizzabunde igen. Vi kom carpaccio på pizzaen, men det kunne ligeså godt have været parmaskinke, som jeg egentligt ville have købt, hvis det ikke havde været udsolgt i min lokale Fakta… Uanset, hvilket kød du vælger (og om du overhovedet vil have kød på), så smager den her pizza virkelig lækkert.

Topping

  • 2 pakker carpaccio (parmaskinke eller serrano kan også anvendes)
  • 1 pakke rucola
  • 1 god tomatsauce – du kan benytte denne opskrift på hjemmelavet tomatsauce
  • 2 pakker bøffelmozzarella
  • 1 håndfuld brune champignoner

Pizzabund (2 store pizzaer)

  • 25g. gær
  • 2,5 dl. lunket vand
  • 1 dl. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 100g. grahamsmel
  • 200g. hvedemel
  • 200g. durummel

Fremgangsmåde

  1. Udbløde gær i det lunkne vand i en stor skål
  2. Kom olivenolie og salt i – rør rundt
  3. Afvej melet og kom det lidt efter lidt i dejen
  4. Når dejen er nogenlunde samlet i skålen hælder du den ud på et rent køkkenbord og ælder den godt sammen
  5. Kom den bløde og smidige dej tilbage i skålen med et hviskestykke over og stil den i køleskabet i 1 time til hævning
  6. Når dejen har hævet tager du den ud af køleskabet og deler den i to lige store dele
  7. Rul hver kugle ud til en stor, rund pizzabund – kom hver dej over på et stykke bagepapir
  8. Fordel tomatsauce, skiveskåret champignoner og frisk mozzarella, der er brækket i mindre stykker udover pizzaen
  9. Tænd ovnen på 200º varmluft og lad pladen blive inde i ovnen mens den varmer
  10. Tag pladen ud af ovnen med en handske og slide bagepapiret med pizzaen over på pladen
  11. Bag den i ovnen i ca. 10-15 min. – skru eventuelt ned til alm. ovn de sidste minutter til bunden er helt færdig
  12. Når bunden er bagt tager du pizzaen ud af ovnen og topper den med stykker af carpaccio, parmesan og rucola – jeg havde også lavet en oliedressing af 1 fed, presset hvidløg og lidt olivenolie, som jeg kom over pizzaen – det er samme procedure med den anden pizza.

carpaccio

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassisk grød med æble, kanel og smørklat