Kanelsneglekage med glasur

Klassisk grød med æble, kanel og smørklat

klassisk grød

Klassisk grød med smørklat smager fantastisk og er perfekt til de mere kolde morgener, vi går i møde. Denne udgave er toppet med nye, søde æbler, der er vendt i kanel, hvilket lige giver grøden det der ekstra, som gør den helt perfekt!

Har du ikke æbler ved hånden, kan du også bruge andre frugter, eller du kan helt undlade frugten og blot toppe din grød med en smørklat og kanel, hvilket den bestemt heller ikke bliver dårligere af. Dog er jeg selv mest til æbleversionen, da jeg godt kan lide, at der er noget andet end grød at tygge på.

Bløde æbler med kanel (1-2 personer)

  • 1 sødt æble skåret i tern
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. I en lille gryde koger du æbletern, kanel og vand op
  2. Lad det koge til æblerne er bløde, men ikke så de flyder ud
  3. Når de er færdige tager du dem af varmen

Klassisk grød (1 person)

  • 1 dl. vand
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. havregryn
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne i en lille gryde og lad det hele koge op under omrøring ved svag varme
  2. Når grøden tykner og der ikke længere er væske tilbage er den færdig
  3. Tag grøden af varmen, fordel den i en skål og top med en smørklat og æblestykkerne

 

klassisk grød

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsneglekage med glasur