Guide til blød og fornyet hud: Diamantslibning

kanelsneglekage

Kanelsneglekage

Det her er den perfekte søndagskage! En blød, snasket kanelsneglekage med glasur og en god kop kaffe, mmmh… Så bliver min søndag altså ikke meget bedre. Og så er den ekstremt nem at lave, så de fleste burde kunne være med her. Jeg har desuden tilsat lidt fuldkorn til dejen, da jeg godt vil have en smule tekstur i mine kanelsnegle, men jeg lover dig, at det bestemt ikke kan smages, at de ikke er lavet på rent, hvidt mel.

Kanelsneglekage

  • 25 g. gær
  • 2,5 dl. lunkent mælk
  • 100 g. smeltet smør
  • 40 g. rørsukker
  • 1 æg
  • 1 nip salt
  • 200 g. fuldkorns hvedemel (kan erstattes med almindeligt hvedemel)
  • ca. 300-350 g. hvedemel

Remonce

  • 100 g. blødt smør
  • 100 g. brun farin
  • 1 spsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Start med at smuldre gær i en stor skål
  2. I en lille gryde kommer du smør og mælk – varm det op så smørret smelter og mælken bliver lun
  3. Kom mælk/smør i skålen og rør gæren ud i
  4. Kom derefter æg, sukker og salt i skålen og rør rundt
  5. Tilsæt ca. 500 gram af melet og rør det i dejen – kom de sidste 50 g. ud på køkkenbordet og ælt dejen hurtigt sammen (dejen skal være  mættet med mel, men stadig klistret, hvis det giver mening)
  6. Kom dejen tilbage i skålen og stil den til hævning med et klæde over i en time
  7. I mellemtiden blander du den bløde smør, brun farin og kanel i en skål – rør det godt sammen til en ensartet masse – det skal bestemt ikke være flydende
  8. Når dejen har hævet kommer du lidt mel ud på køkkenbordet
  9. Rul så dejen ud i melet, så du får en stor firkant – dejen skal rulles tyndt ud, men ikke så tyndt, at den knækker, når den skal rulles
  10. Fordel remoncen med en dejskraber på dejen så der er remonce på hele fladen
  11. Rul dejen sammen til en pølse og skær den ud i ca. 20-24 snegle med en tykkelse på ca. 2-2,5 cm.
  12. Tænd ovnen på 200º alm. ovn
  13. Beklæd en springform med bagepapir og fordel kanelsneglene i springformen – jeg anvender en springform på ca. 26 cm i diameter, hvor der ca. kan være 10-12 kanelsnegle.
  14. De resterende kanelsnegle bager jeg efterfølgende som almindelige snegle på en bageplade beklædt med bagepapir
  15. Pensle alle kanelsneglene med et sammenpisket æg
  16. Bag din kanelsneglekage i ovnen i ca. 10-15 min. – lad den efterfølgende køle af
  17. Herefter kan du bage dine andre snegle i ovnen – de skal også have ca. 10-15 min.
  18. Når kanelsneglene har kølet af kan du pynte dem med glasur. Jeg har lavet en glasur af ca. 4 spsk. flormelis og lidt vand.

Måske du også ville kunne lide denne opskrift på sundere kanelsnurrer?

Kanelsneglekage

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til blød og fornyet hud: Diamantslibning