Ovnbagt kylling med citron, hvidløg og rosmarin

Brombæris med stykker af hvid chokolade

brombæris

Det er sæson for brombær i øjeblikket, og er der noget, jeg elsker, så er det virkelig brombær. Hjemme hos os er der ret mange brombærkrat i nærheden, så da jeg forleden gik på brombærjagt kom jeg hjem med en stor skål, som jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle stille op med. Det resulterede så i denne brombæris, der bare blev helt enormt lækker. Isen er med fløde, men jeg har forsøgt at spare på sukkeret, og derfor er det ikke en voldsomt sød is, men det synes jeg, at de hvide chokolade opvejer, så den smager dejlig sødt og syrligt på samme tid. Hvis man vil gøre den endnu sundere, så kan man blot undlade den hvide chokolade. Jeg synes bare, at det var et lækkert tvist til isen.

Brombæris med hvid chokolade 

Antal: 4 personer

 • 250g. brombær
 • 50g. rørsukker
 • 1,5 spsk. vand
 • 1 tsk. vaniljepulver
 • 1/4 l. piskefløde
 • 4 spsk. skummetmælk (andet kan også bruges)
 • 100g. hvid chokolade – jeg har købt en variant med knas

Fremgangsmåde

 1. I en lille gryde koger du brombær sammen med vand, vaniljepulver og rørsukker – lad det småkoge i ca. 10 min
 2. Når det har kogt op blender du det hele sammen med en stavblender, så du har en ensartet pure
 3. Lad det køle af til det er lunt
 4. Mens det køler af hakker du hvid chokolade groft
 5. Tilsæt så fløde, mælk og hvid chokolade til brombærpureen – lad en smule hvid chokolade være til pynt
 6. Rør det hele sammen og kom det i en ismaskine og kør det i ca. 30 min. alt afhængigt af din maskine
 7. Alternativt kan du komme din brombæris med hvid chokolade i en bøtte, som du stiller i fryseren. Hvis du gør det på denne måde skal du røre i isen en gang i timen til din brombæris har den rette konsistens
 8. Server din brombæris med det hakkede hvide chokolade

 

brombæris

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt kylling med citron, hvidløg og rosmarin