Chicken tikka masala - den bedste indiske ret!

Mad på 30 min.: Spaghetti med kødboller i skøn tomatsauce

Spaghetti med kødboller

I søndags hjemvendte A. og jeg fra en weekend i København, hvor vi blandt andet var på Det Kongelige Teater og se Klokkeren fra Notre Dame; og seriøst – det var fuldstændig fantastisk! Vi gik begge derfra med den vildeste oplevelse, så hvis du har overvejet at se den (og hvis man endnu kan skaffe billetter), så gør det! De har desuden forlænget spilletiden til den 26. august, så du kan altså stadig nå det.

Nå, men da vi kom hjem i søndags skulle aftensmaden være nem – som i virkelig nem. Jeg har sjældent lyst til take away og efter en hel weekend med restaurantbesøg, så havde jeg egentligt bare lyst til selv at komme i køkkenet, så trods træthed fik jeg mikset denne hamrende lækre spaghetti med kødboller sammen. Retten kan være færdig på 30 min. og er helt sikkert en ret, jeg kommer til at lave mange gange igen!

Kødboller (4. personer)

Forberedelsestid: 30 min.

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 mellemstort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille – finthakket
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • Peber efter behov

Tomatsauce

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 mellemstort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bladselleri
  • 1 stor tsk. tørret oregano
  • 1 stor tsk. tørret basilikum
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 nip sukker
  • 500g. hakkede tomater – enten på dåse eller i karton
  • 1 dl. madlavningsfløde
  • 1 dåse tomatpuré
  • 2 dl. vand
  • Smag til med salt, peber og sukker

Tilbehør

  • Spaghetti
  • Parmesan
  • Drys gerne med frisk oregano og basilikum

Fremgangsmåde

  1. I en minihakker kommer du løg og hvidløg, så du får en helt fin masse
  2. I en skål blander du så den fine løgmasse, hakket oksekød, finthakket persille, salt og peber – rør godt rundt
  3. Tænd så ovnen på 200º alm. ovn
  4. Smør lidt olivenolie ud I et ildfast fad
  5. Med en ske former du ca. 15 kødboller og placerer dem i fadet
  6. Kom kødbollerne i ovnen i 15 min. til de er gennemstegte
  7. I mellemtiden laver du tomatsaucen
  8. I en minihakker kommer du igen løg, hvidløg og bladselleri til det har en fin masse
  9. I en gryde varmer du olivenolien ved middel varme
  10. Kom så din løg/bladsellerimasse derned og lad det stege nogle minutter under omrøring – der skal ikke tage farve
  11. Kom så krydderierne derned, tomatsaucen, tomatpuré, madlavningsfløde og vand – rør rundt og lad det hele simre under låg til bollerne er færdige
  12. Når bollerne er færdige kommer du dem ned i tomatsaucen – lad det hele simre i ca. 5-10 min.
  13. Mens saucen simrer færdig koger du din pasta
  14. Inden servering smager du din sauce til med sukker, salt og peber
  15. Din spaghetti med kødboller serverer du med parmesan og gerne frisk basilikum eller oregano

Spaghetti med kødboller

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chicken tikka masala - den bedste indiske ret!