Guide: 10 gode råd til bedre madbilleder

Chicken tikka masala – den bedste indiske ret!

chicken tikka masala

Som nævnt ovenfor er chicken tikka masala den bedste indiske ret, hvis du spørger mig! Det er en skøn indisk ret, som ikke er specielt stærk, men stadig fyldt med en masse smag. Jeg har tidligere arbejdet på en indisk restaurant i nogle år, hvor jeg virkelig lærte en masse om krydderier, blandingsforhold og smagsnuancer. Derfor har jeg også smagt et hav af forskellige indiske retter, men tyer altså stadig til denne – både, når vi skal have indisk take away, men også, når vi laver det selv.

Chicken tikka masala 

Forberedelsestid: 2,5 time

Antal: 4 personer

Marinade til kyllingen

  • 1/2 bøtte creme fraiche 9%
  • 3 tsk. ingefær – fintrevet
  • 4 fed hvidløg – finthakket
  • 2 tsk. gurkemejerod – fintrevet
  • 3 tsk. garam masala
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1/2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. salt
  • Saften fra 2 limefrugter
  • 450g. kyllingbryst skåret i fine, små stykker

Saucen

  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 store løg – meget finthakket
  • 2 fed hvidløg – finthakket
  • 2 tsk. ingefær – fintrevet
  • 2 tsk. friskrevet gurkemejerod
  • 100g. mandler – meget finthakket
  • 1 dåse tomatpuré
  • 3 dl vand
  • 1/2 dl. madlavningsfløde 4%
  • Smag til med salt og peber
  • Ris og evt. naanbrød

Fremgangsmåde

  1. Lav marinaden ved at blande creme fraiche i en skål sammen med hvidløg, ingefær, gurkemeje, garam masala, spidskommen, salt, chiliflager og limesaft – rør godt rundt
  2. Skær så kylling ud i nogle mindre stykker og bland det i marinanden
  3. Rør det hele godt sammen
  4. kom folie over skålen og stil den i køleskabet i 1-2 timer – helst ikke mindre
  5. Når kyllingen har trukket tænder du ovnen på 200º alm. ovn
  6. Kom kyllingen og marinaden i et lille ildfast fad og bag det i ovnen i 15 min.
  7. I mellemtiden sætter du ris over
  8. Snit så løg, hvidløg og mandler fint
  9. Steg løgene i en opvarmet gryde med de 2 spsk. olivenolie til de er blanke – rør i dem, så de ikke tager farve
  10. Tilsæt så hvidløg, ingefær, gurkemeje, mandler, tomatpure og vand til blandingen
  11. Kog saucen op og lad den simre til kyllingen er færdig
  12. Tilsæt så kyllingen samt marinaden til saucen og 1/5 dl. madlavningsfløde
  13. Lad det hele simre i 5 minutter – smag til med salt og peber
  14. Server din chicken tikka masala med ris og eventuelt naanbrød

Hvis du ligesom jeg er vild med indiske retter, vil du sikkert også kunne lide den her indiske curry.

chicken tikka masala

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: 10 gode råd til bedre madbilleder