10 ting, du ikke vidste om mig

Bønnebrownie – proteinfyldt brownie uden mel og sukker

Kender I det, når mad bare er virkelig smukt? Sådan har jeg det med den her bønnebrownie. Og nej, det lyder jo umiddelbart ikke særlig dessertagtigt, men jeg lover dig, at den ikke smager af bønner. Til gengæld smager den sødt, intenst af chokolade og altså bare virkelig dejligt!

Hvis du ikke er glad for mel eller gluten, så kan den sagtens laves glutenfri, du skal blot bruge glutenfrit bagepulver. Har du ikke lige en banan eller dadler ved hånden, så kan du skifte det ud med 2 dl. rørsukker – jeg foretrækker dog at anvende banan og dadler som sødemiddel. Sorte bønner kan også være lidt svære at finde i små supermarkeder, men du kan helt sikkert få dem i helsekost og større supermarkeder. Alternativt til sorte bønner kan du benytte butterbeans eller kidneybønner. Alle bønnerne kan findes på dåse, men jeg vil altså anbefale dig at købe dem tørre, da dem på dåse smager ret saltet – hvis du benytter dem fra dåse, skal de i hvert fald skylles meget grundigt inden. Det var lige lidt praktisk – nu til opskriften!

Bønnebrownie (ca. 10 personer)

Forberedelsestid: ca. 13 timer (det er med iblødsætning)

  •  250 g. kogte sorte bønner – svarer til ca. 155 g. tørre bønner
  • 3 spsk. kokosolie
  • 5 æggehvider
  • 5 æggeblommer
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 1 meget moden banan – banan og dadler kan udskiftes med 2 dl. rørsukker
  • 6 dadler uden sten
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 100 g. 70% mørk chokolade – smeltet
  • 100 g. hakkede mandler

Fremgangsmåde

  1. Sæt bønnerne i blød i 12 timer – hæld vandet fra.
  2. Kog bønner efter anvisning på posen og lad dem køle af.
  3. Skil dine 5 æg, så du får 5 æggeblommer og 5 æggehvider.
  4. Blend bønner sammen med æggeblommerne, banan, kokosolie og dadler til en ensartet dej – du kan enten bruge en stavblender, foodprocessor, blender eller en minihakker.
  5. Rør massen sammen sammen med kakaopulver – hvis du bruger rørsukker skal det smeltes i en gryde sammen med kakopulveret til sukkeret er opløst
  6. Tilsæt bagepulver og salt – blend det hele igen
  7. I et vandbad smelter du chokoladen
  8. Vend den smeltede chokolade sammen med bønnedejen
  9. Hvis du ligesom jeg ikke er bange for rå æg, så er det altså en fordel at smage på bønnedejen, inden du går videre, da du kan tilføje flere dadler til massen, hvis den endnu ikke er sød nok til din smag
  10. Pisk æggehviderne stive
  11. Tag tre spsk. af æggehviderne og vend dem hurtigt sammen med bønnedejen
  12. Dernæst tager du de resterende æggehvider og vend dem forsigtigt sammen med bønnedejen – dette gøres bedst med en dejskraber
  13. Hak mandler groft og rør det i kagedejen
  14. Tænd ovnen på 180º
  15. Beklæd en kageform med bagepapir og fordel kagedejen deri
  16. Bag kagen midt i ovnen i ca. 20 min. – den må gerne være lidt klæg i midten.

Jeg synes personligt, at kagen smager bedst dagen efter, så hvis du kan beherske dig selv, så stil kagen til side og nyd den med en god kop kaffe dagen efter. Jeg pynter kagen med pisket flødeskum og friske bær. Du kan finde flere opskrifter på sundere søde sager lige her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting, du ikke vidste om mig