Frisk linsesalat med blomkål, ærteskud og saltmandler

Den perfekte sommerdressing med purløg

sommerdressing

Den perfekte sommerdressing med purløg

Jeg er stor fan af let og hurtig mad om sommeren, og derfor står menuen ofte på salat, når de varme måneder melder sig. Men en god salat bliver altså bare en hel del bedre af en god dressing, og derfor anvender jeg altid den samme lette opskrift, som i min optik er en af de bedste dressinger, der findes. Det er også den her opskrift, som de gæster, vi har til middag, oftest spørger til, da den altså bare smager virkelig godt.

Det er faktisk også den grunddressing, jeg bruger, når jeg laver kartoffelsalat, så den her sommerdressing er altså ret anvendelig, hvis du spørger mig. Derudover kan man jo variere opskriften i et utal af varianter – den er eksempelvis ret lækker med forårsløg eller persille, hvis man ønsker flere krydderurter i dressingen.

Sommerdressing

 • ca. 4 spsk. creme fraiche 9% – alternativt kan du også blande 2 spsk. skyr og 2 spsk. creme fraiche
 • 1 fed hvidløg, presset
 • 1-2 tsk. god sennep – jeg bruger en sød version
 • Salt og peber efter smag
 • 1 tsk. citron
 • 1 bundt hakket purløg

Fremgangsmåde

 1. I en skål tilføjer du creme fraiche eller halvt creme fraiche og halvt skyr
 2. Tilføj dernæst presset hvidløg (hvis du ikke er så vild med den skarpe smag af hvidløg, kan det være en idé at hælde hvidløget over med kogende vand først)
 3. Tilføj så sennep, citron samt salt og peber
 4. Smag dressingen til med de forskellige ingredienser, så du opnår det resultat, du bedst kan lide – måske du ønsker den lidt mere sød? I så fald kan det være en idé at tilføje nogle dråber flydende sødemiddel eller blot vælge en sød sennep
 5. Rør dressingen sammen med purløg og server den sammen med en god salat eller eventuelt de her skønne, skønne vegetarfrikadeller.
  sommerdressing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Frisk linsesalat med blomkål, ærteskud og saltmandler