Porretærte med skinke, broccoli og den skønneste fuldkornsbund

Saltmandler – lækker snack eller som tilbehør til salat

saltmandlerSaltmandler – nem og lækker snack

Jeg elsker saltmandler og spiser det virkelig som var det slik, når først jeg har fået lavet en portion. Saltmandler er nemlig en virkelig lækker snack – og så gør de sig også helt vildt godt på salater. Saltmandlerne giver nemlig lige det der ekstra til en salat, så den lige bliver lidt mere luksuriøs.

Derudover er saltmandler helt ekstremt nemme at lave selv, så det kan virkelig ikke betale sig at betale for saltmandler, som jo desværre ikke er helt billige i butikkerne. Saltmandler er også super lækre som tilbehør til en god omgang tapas eller andet let mad. Jeg laver gerne en dobbeltportion af saltmandlerne, så er der nemlig ca. til en hel uge ad gangen hjemme hos os.

Saltmandler

  • 3 spsk. groft salt
  • 200g. mandler
  • 2 dl. vand
  • 1/2 spsk. salt til at drysse med

Fremgangsmåde

  1. I en elkedel koger du noget vand
  2. Kom 3 spsk. salt op i en skål, som kan tåle kogende vand
  3. Hæld det kogende vand over saltet i skålen
  4. Rør saltet så godt som muligt ud i det kogende vand
  5. Når du har en nogenlunde ensartet saltlage tilføjer du mandlerne
  6. Lad det trække i 20 min.
  7. Når mandlerne har trukket tænder du ovnen på 200º alm. ovn
  8. Mens ovnen varmer hælder du vandet fra mandlerne
  9. Læg dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og drys dem med 1/2 spsk salt
  10. Bag dem i ovnen i ca. 10-15 min. – hold øje med dem
  11. Når mandlerne er færdige lader du dem køle af på en bagerist

Hvis du har brug for inspiration til, hvilke salater, du kan komme saltmandlerne på, kan du finde flere lækre bud lige her.

saltmandler

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Porretærte med skinke, broccoli og den skønneste fuldkornsbund