Æblesnurrer med chokolade og mandler

Wok med kylling og grøntsager i grøn karry

wok med kyllingSponsoreret indlæg

Den lækreste wok med kylling og grøn karry

Forleden var jeg så heldig at få tilsendt en masse lækre produkter fra Santa Maria og Kompas Kommunikation, som resulterede i den lækreste wokret. Jeg ELSKER det asiatiske køkken, så det var den helt perfekte pakke, de sendte mig.

Wok er jo en rigtig god ret, fordi man kan få en masse lækre grøntsager ind i retten. Derudover kan man jo sagtens benytte fuldkornsnudler, blomkålsris eller lignende, hvis man ikke vil have ægnudler. Der er mange muligheder og smagskombinationer, så derfor er det i min optik en nem, hurtig, sund og lækker form for aftensmad! Her får du min opskrift på wok med kylling og grøntsager i grøn karry, som er en lidt anderledes wok, end dem, jeg normalt laver, da jeg faktisk altid har brugt rød karry. Men det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg bruger den grønne karry i stedet for – den var virkelig lækker!

Wok med kylling og grøntsager i grøn karry (4. personer)

  • 1 spsk. kokosolie
  • 450g. kyllingebryst – eller to brystfileter
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 rødløg, skåret i fine skiver
  • 150 g. sukkerærter
  • 2 stængler forårsløg, finthakket
  • 1 rød peber, skåret i fine strimler
  • 2 alm. størrelse gulerødder, skåret i fine strimler
  • 1/2 bundt broccoli i fine buketter
  • 3 tsk. grøn karry
  • 200 ml. kokosmælk
  • 1 tsk. citrongræs
  • 1 tsk. fishsauce
  • 2 tsk. limessaft – ca. saften fra 1/2 lime
  • smag til med limesaft og salt
  • Eventuelt nudler eller ris til servering – jeg bruger 1 pakke ægnudler
  • Drys evt. med koriander og peanuts

Fremgangsmåde

  1. Snit alle grøntsager som angivet ovenfor
  2. Varm kokosolie i en stor wok eller gryde
  3. Steg kyllingen, så den får stegeflader og bliver dejlig gylden
  4. Kom så rødløg, gulerødder og broccoli i wokken og lad det sautere i nogle få minutter
  5. Tilsæt så hvidløg, sukkerærter, citrongræs, limesaft, fishsauce, grøn karry og kokosolie
  6. Kog i mellemtiden ægnudler, hvis du serverer det til, de skal koge i fem minutter og det passer nogenlunde med den tid, din wokret også skal simre
  7. smag den til med salt og eventuelt mere limesaft eller citrongræs
  8. Server retten med nudlerne – jeg vender dem i wokken, så det hele bliver rørt godt sammen, og drys med koriander og peanuts, hvis du er til det.

Du kan finde flere lækre, sunde og nemme retter lige her.

wok med kylling

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æblesnurrer med chokolade og mandler