Slut fred med din krop - anmeldelse af foredrag og tilbud til dig!

Æblesnurrer med chokolade og mandler

æblesnurrer

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Lune, chokoladefyldte og søde æblesnurrer med hakkede mandler – det er altså lækkert. Jeg var selv ret vild med min opskrift på sundere kanelsnurrer, så jeg ville gerne videreudvikle opskriften. Derfor blev det denne skønne version, som jeg faktisk vil sige, er min favorit af dem alle: nøj, det er altså gode!

Æblesnurrer – grunddej (ca. 18 store stk.)

Forberedelsestid: ca. 3,5 time.

  • 5 dl. koldt mælk
  • 50 g gær
  • 1 stort æg
  • 100 g. grahamsmel
  • 800-850 g. hvedemel
  • 1,5 spsk. Perfect Sød (du kan læse mere om Perfect sød og købe det lige her)
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 100 g. smør

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 100 g. brun farin
  • 100 g. mørk chokolade – gerne mellem 70% eller 80%, hakket meget fint
  • 2 store æbler skåret i meget små tern
  • 100 g. mandler, hakket meget fint

Fremgangsmåde

  1. Smuldre gær i en stor skål og hæld mælken i – mælken skal ikke være varm
  2. Rør gæret ud i mælken og tilsæt de resterende ingredienser – slut af med melen og tilsæt det lidt efter lidt, så du langsomt mætter dejen
  3. Samle dejen i skålen, så du har en masse. Kom din dej ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen – den skal gerne æltes i omkring 10 minutters tid, hvor du vender den godt sammen. Det kan godt være en smule hård at ælte dejen, men det er det hele værd.
  4. Lad så dejen hæve lunt og tildækket i 1,5 time. Jeg kommer husholdningsfilm og et klæde over den og stiller den faktisk ind under dynen i sengen, så jeg sikrer mig, at den får varme nok.
  5. Når din dej har hævet skulle den gerne være ret stor. Så tager du dejen ud af skålen og ælter den endnu en gang kort sammen, for derefter at komme den tilbage i skålen, komme husholdningsfilm over dejen og så i køleskabet med den i 1 time.
  6. Mens dejen hæver kan du passende blande din remonce af brun farin og smør sammen. Det skal være en ensartet masse.
  7. Hak så chokolade, æbler og mandler meget fint
  8. Når din dej har hævet tager du den ud af skålen og ruller den ud på et meldrysset bord. Dejen skal cirka være 30×60 cm.
  9. Herefter kommer du remonce, æbler, chokolade og mandler ud på dejen, så det dækker hele stykket
  10. Når det er gjort tager du den ene side af din dej og folder ind til midten. Tag så den anden side af din dej og fold indover, så du har tre lag i dejen – tryk den lidt sammen med hånden
  11. Tag så en kniv og skær ca. 18 strimler med en bredde på ca. 1,5-2 cm. – de skal stadig være 30 cm. i længden
  12. Sno så hver enkelt strimmel rundt, så du har en lang snoning.
  13. Nu skal æblesnurrerne laves til små snurrer. Det gør du ved at holde om den ene ende og sno resten af dejen rundt om, så du former små cirkler med dejen. Enden tager du og gemmer nedenunder bollen af snoninger. Du kan også gøre det på bordet, hvis det er lettere for dig. Alternativt kan du finde en mere udførlig gennemgang lige her. 
  14. Sæt æblesnurrerne på to bageplader beklædt med bagepapir – der skal være lidt mellemrum mellem dem, da de hæver meget op. Snoningerne skal selvfølgelig vende opad.
  15. Dine æblesnurrer skal igen hæve lunt og tildækket i ca. 30. minutter.
  16. Herefter tænder du ovnen på 200° alm. ovn.
  17. Pensle æblesnurrerne med et sammenpisket æg eller kom dem i ovnen som de er.
  18. Bag dem i ca. 15 minutter.
  19. De færdige æblesnurrer afkøler du på en bagerist. Spis dem som de er – og gerne med en god kop kaffe til!

 

æblesnurrer

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut fred med din krop - anmeldelse af foredrag og tilbud til dig!