Chokoladevafler uden sukker og mel

Spansk tortilla med kartofler, mandler og chorizo

tortilla med kartofler og chorizo

En spansk tortilla er det, som vi i Danmark kalder en æggekage. Denne her tortilla med kartofler og chorizo er virkelig noget så lækker. Man kan både spise det  til morgenmad, frokost eller aftensmad. I går serverede jeg det som aftensmad, og i dag spiser vi det til frokost. Der er nemlig virkelig meget mad i sådan en tortilla, og så er den helt ekstrem nem at lave, da den det meste af tiden passer sig selv i ovnen. Både A. og jeg har ekstremt travlt med eksamen i øjeblikket, så det er virkelig det nemme måltider, jeg vælger. Men, som I nok har fundet ud af, hvis I jævnligt læser med her, så er nemme måltider herhjemme ofte noget med at hive et eller andet ud af køleskabet og bikse hurtigt sammen, hvilket den her lækre sag også blev et udslag af.

Tortilla med kartofler og chorizo (6-8 personer)

Forberedelsestid: 25 min.

Ovntid: 25-30 min.

  • 300 g. kogte kartofler, der er skåret i mindre stykker
  • 80 g. chorizo skåret i mindre stykker
  • 10 grønne asparges knækket i mindre stykker (kan undlades)
  • 1 mellemstort løg skåret i fine tern
  • 6 store æg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2,5 dl. mælk – jeg brugte skummetmælk
  • 1 stor håndfuld grofthakkede mandler
  • 1 bundt persille
  • Eventuelt rugbrød til servering

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200º alm. ovn
  2. Varm olien ved middelvarme på en stor pande, som kan gå i ovnen – det er en vigtig detalje. Min pande er fra IKEA og den kan sagtens tåle det.
  3. Når olien er varm kommer du de kogte kartofler, chorizo, asparges og løg på panden og lader det hele få lidt farve i nogle minutter, mens du vender det jævnligt
  4. I en skål spiser du med en gaffel æg og mælk godt sammen til en ensartet masse
  5. Når løgene er klare og de resterende lækre sager på panden har fået farve, hælder du din æggemasse over
  6. Stil nu din pande med æggemassen ind i den varme ovn på en bradepande midt i ovnen
  7. Lad det bage i ca. 25-30 minutter til overfladen på din æggekage er gylden
  8. I mellemtiden hakker du mandler og persille groft
  9. Husk lige at bruge en bagehandske, når du tager panden ud af ovnen igen, så du ikke blot griber ud efter håndtaget på panden (den fejl var jeg ved at lave)…
  10. Drys din tortilla med kartofler og chorizo med mandler og persille og server den som den er eller med rugbrød til – begge dele smager dejligt!

Du kan finde flere nemme opskrifter på aftensmad lige her.

tortilla med kartofler og chorizo

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladevafler uden sukker og mel