Det vidste du ikke om mælk og mælkekvalitet

Chokoladevafler uden sukker og mel

chokoladevafler

Jeg har virkelig spist mange vafler her på det seneste og i dag blev det så til denne variant med chokolade. De her chokoladevafler smager virkelig, virkelig godt, og så indeholder de hverken sukker eller mel, hvilket jo også er ganske udemærket. Vaflerne får sin sødme fra banan og det, der holder sammen på hele dejen er i dette tilfælde kakao og havregryn. Man kan derfor også ret nemt lave vaflerne glutenfrie ved at udskifte bagepulver og havregryn med nogle glutenfrie varianter. Vi spiser chokoladevaflerne til morgenmad, men man kan altså også sagtens spise dem som en sundere dessert – det smager skønt uanset!

Chokoladevafler 

Forberedelsestid: 15 min.

Antal: 2 personer.

 • 1 stort/mellemstort æg
 • 1 meget, moden banan
 • 1 dl. havregryn el. ruggryn
 • 1/2 tsk. bagepulver
 • 1/2. tsk. kanel
 • lidt salt
 • 1 spsk. bagekakao eller lignende
 • 1 spsk. skyr
 • to-tre spsk. mælk – kom lidt i ad gangen, så dejen ikke bliver for våd

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienserne i en blender og kør det til en ensartet masse – alternativt kan du bruge en stor skål og en stavblender
 2. Kom mælken i lidt ad gangen, så din dej ikke bliver for våd. Den skal være flydende og til at hælde af, men gerne med en smule tykkelse. Synes man, at dejen er for våd, kan man altid komme lidt mere havregryn i og mere mælk, hvis den er for tyk.
 3. Tænd dit vaffeljern og kom en smule kokosolie på. Hvis du gerne vil have din vafler sprøde, så skal du altså ikke være bange for kokosolien.
 4. Steg dine chokoladevafler i nogle få minutter til de er færdige. Hvis de hænger lidt fast i vaffeljernet, så kan du med fordel løsne dem forsigtigt i kanterne med en gaffel, så du ikke risikerer at ødelægge vaflen. Mine hænger ofte fast i den øverste del af vaffeljernet, men med lidt snilde kan man altså let løsne dem og stadig få en flot vaffel.
 5. Server dine chokoladevafler med eventuelt skyr, hakkede mandler og hakket 86% chokolade og friske bær. Jeg havde for første gang i rigtig lang tid ikke nogle friske bær i køleskabet, så det måtte blive uden, men det smagte nu også helt okay. Jeg har desuden kommet Bodylabs zerotopping med chokolade på vaflerne. Du kan købe zerotopping lige her, hvis det skulle have interesse.

chokoladevafler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det vidste du ikke om mælk og mælkekvalitet