Den bedste sommersalat med friske asparges og ærter

sommersalat

Den bedste sommersalat med friske asparges og ærter

Denne skønne sommersalat med friske asparges og ærter serverede jeg for nogle veninder, der kom til grillaften. Apropos grill… hold op, hvor var vi lige på udebane. Det tog os omkring 1,5-2 timer at få gang i den der grill. Vi finder cirka halvvejs i projektet ud af, at vi har gjort det forkert, så derfor tog det lige lidt længere tid end påtænkt. Nå, men vi fik mad i sidste ende og fra nu af ved jeg i hvert fald godt, hvordan man tænder op i en grill (håber jeg da)…

Den her salat kan man jo variere som man har lyst. Jeg havde eksempelvis lige nogle flotte blåbær i køleskabet, som jeg kom i. Jeg havde egentligt overvejet at komme jordbær i inden, hvilket helt sikkert også havde været lækkert! Derudover var planen egentligt bare, at jeg gerne ville holde den i grønne nuancer – og det lykkedes jo meget godt, må man sige.

Sommersalat med friske asparges

  • 1 pose frisk, grøn salat efter eget valg – spinat kan også anvendes
  • ca. 10 asparges, der er knækket i mindre stykker (bunden knækkes af)
  • 1 lille rødløg i fine skiver
  • 1 avocado i tern
  • 1 bakke friske blåbær
  • Feta efter behov
  • Friske ærter efter behov
  • 1 pose ristede pinjekerner

Fremgangsmåde

  1. Start med at knække det nederste led af dine asparges
  2. Rens, skyl og snit alle grøntsagerne som beskrevet
  3. Kom dem alle ned i en stor skål
  4. Rist pinjekerner på en middelvarm pande ude fedtstof til de tager lidt farve
  5. Lad pinjekernerne køle af og drys dem derefter over salaten.
  6. Vendt det hele forsigtigt sammen uden at mase blåbærrene

Server salaten med noget lækkert kød eller spis den som den er her. Den smager skønt uanset!

Jeg serverede eksempelvis dette lækre fuldkornshvidløgsbrød til denne sommersalat og det var bare en fantastisk kombination!

sommersalat

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvidløgsbrød med fuldkorn og hjemmelavet hvidløgssmør