Chilihummus med bagt peberfrugt - den bedste hummus!

Hvidløgsbrød med fuldkorn og hjemmelavet hvidløgssmør


Hvidløgsbrød med fuldkorn og hjemmelavet hvidløgssmør

Det lækreste hvidløgsbrød med fuldkorn serverede jeg i går for to veninder, som kom til grillaften. Vi spiste brødet sammen med en skøn salat (som snart vil være at finde på bloggen) og lidt lækkert kød. Brødet passer virkelig perfekt til de grillaftener, vi forhåbentligt går i møde nu vejret er begyndt at vise sig fra sin gode side. Jeg glæder mig i hvert fald til endnu flere aftener ude med lækker mad og dejligt selskab.

Hvidløgsbrød med fuldkorn – dejen

  • 50g. gær
  • 4 dl. lunkent vand
  • 0,5 tsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 100g. grahamsmel
  • 50g. durummel
  • 500g. hvedemel – ca, 100g. af dette kan med fordel udskiftes med fuldkorns hvedemel

Hvidløgsbrød med fuldkorn – hvidløgssmør

  • 100g. blødt smør – jeg brugte Kærgården let
  • 1 lille bundt persille – finthakket
  • 1-2 fed hvidløg – afhænger af, hvor kraftig du ønsker hvidløgssmagen – jeg brugte to små.

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande det bløde smør med presset hvidløg og persille i en skål. Kom derefter folie på og stil det derefter på køl.
  2. I en stor skål udbløder du gær i det lunke vand.
  3. Tilsæt så honning og salt og rør godt rundt
  4. Kom så grahamsmel og durummel i – rør igen
  5. Tilsæt så de 500g. hvedemel og rør dejen så godt sammen du nu kan i skålen
  6. Kom lidt mel på bordpladen og ælt dejen færdig der – dejen skal være elastisk og smidig og må gerne være en smule klistret
  7. Kom dejen tilbage i skålen og stil den til hævning et lunt sted i 60 min. med et klæde over.

 

  1. Når dejen har hævet færdig tager du den ud på bordet og former to flutes, som du lægger på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg vil gerne have kanterne så lige som muligt, derfor lægger jeg mine flutes i hver deres ende op mod bagepladens kant.
  2. Herefter lader du dem efterhæve i ca. 10 min.
  3. Tænd ovnen på 200º varmluft
  4. Når ovnen er varm pensler du dine hvidløgsbrød med fuldkorn med et sammenpisket æg og bager dem i omkring 20 minutter – husk at holde øje med dem.
  5. Når hvidløgsbrødene er færdige tager du dem ud og lader dem køle af på en bagerist.
  6. Skær derefter nogle dybe riller ned i dine hvidløgsflutes, hvorefter du kommer din hvidløgssmør derned.
  7. Sæt brødet ind i ovnen igen i ca. 10 minutter ved 175 º varmluft til smørret er smeltet.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chilihummus med bagt peberfrugt - den bedste hummus!