Varme hveder - nu i en sundere udgave med fuldkorn

Kærnemælkshorn med rabarber og fuldkorn – helt uden tilsat sukker

kærnemælkshorn med rabarber

Dette indlæg indeholder affiliate links
Små, søde og velsmagende kærnemælkshorn med rabarber og fuldkorn. Det er, hvad du finder på bloggen i dag. Den her udgave er uden tilsat sukker, men derimod sødemiddel. Hvis du hellere vil bruge almindelig sukker, så kan du sagtens gøre det. Derudover har jeg tilsat en smule fuldkorn til dejen. Man kan variere indholdet af kærnemælkshornene med både marcipan og hindbær, hvis man ønsker en anden smag, hvilket også smager helt vildt dejligt, men lige i dag blev det rabarber.

A. er kæmpe fan af kærnemælkshorn, så fordi, vi jo har nogle dage fri her i Store Bededagsferien, så tænkte jeg, at jeg ville overraske ham med en portion af de skønne horn. Vi har begge ekstremt travlt for tiden, så der er ekstra meget fokus på at nyde de små stunder i hverdagen, når vi har lidt tid sammen. Derfor er jeg også helt sikker på, at de her kærnemælkshorn med rabarber falder i ret god jord.

Kærnemælkshorn med rabarber og fuldkorn (16 stk)

Forberedelsestid: ca. 2 timer

Fremgangsmåde – selve dejen

  1. Varm kærnemælk, Perfect Sød og smør i en gryde ved lav varme til smørret smelter – rør i det udervejs, så mælken ikke brænder på
  2. Smulder gær i en stor skål
  3. Når smør og kærnemælk er en ensartet masse hælder du det over gæret – rør det godt sammen
  4. Tilsæt så salt og æg og rør igen
  5. Bland først fuldkornsmelet i dejen og rør rundt
  6. Kom så de resterende 300 g. hvedemel i skålen og rør det hele sammen
  7. Kom lidt mel på bordpladen og ælt dejen sammen der, så du ender med en ensartet og smidig dej
  8. Kom dejen tilbage i skålen og stil den til hævning i 1 time ved stuetemperatur med et klæde over

Fremgangsmåde – kærnemælkshorn med rabarber

  1. Del dejen i to lige store kugler
  2. Rul den ene dejkugle ud på et meldrysset bord til en stor cirkel
  3. Skær så ca. 8 lige store trekanter af dejen
  4. Kom rabarberkompotten på hver enkelt trekant (ca. 1 teskefuld på hver) og form derefter trekanterne til horn – ligesom du ville gøre, hvis det var pølsehorn
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg derefter hornene derhen, når de er formet – læg dem med lukningen nedad
  6. Gentag proceduren med den anden dejkulge – kom dem på en anden bageplade, så der er plads til, at de kan efterhæve
  7. Lad kærnemælkshornene hæve tildækket i 15 minutter
  8. Når hornene har hævet pensler du dem med et sammenpisket æg og bager dem i en forvarmet ovn ved 200º almindelig ovn i ca. 20 minutter.

Du kan finde flere sundere søde sager lige her.

kærnemælkshorn med rabarber

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varme hveder - nu i en sundere udgave med fuldkorn