Koldskål med skyr og sunde kammerjunkere

Varme hveder – nu i en sundere udgave med fuldkorn

De her varme hveder med fuldkorn smager super dejligt! Og så skader det jo ikke, at de lige er blevet gjort en tand sundere og mere mættende. A. og jeg spiser dem til morgenmad med smør og der ryger nok også en eller to mere ned i løbet af dagen. Jeg synes, at der er noget helt enormt hyggeligt over traditioner, og de bedste af slagsen er altså dem, der involverer mad, hvis du spørger mig. Hvis du også vil forkæle dig selv eller dine nærmeste med varme hveder, så synes jeg, at du skal hoppe videre til opskriften nedenfor – og jeg lover dig, at det hverken er indviklet eller tager lang tid.

Varme hveder med fuldkorn (10 stk)

Forberedelsestid: ca. 2 timer

  • 50 g gær
  • 1 spsk honning
  • 2 dl kærnemælk – almindelig mælk kan også bruges
  • 1 æg
  • 1?2 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 100 g. blødt smør
  • 100 g. grahamsmel
  • 100 g. fuldkorns hvedemel
  • 250 g. hvedemel
  • 1 æg til pensling – mælk eller vand kan også bruges

Fremgangsmåde

  1. Lun mælken – enten i mikroovnen eller på komfuret
  2. Udblød gæren i den lune mælk
  3. Kom æg og honning derned og rør godt rundt
  4. Tilsæt så kardemomme, salt og det bløde smør – rør rundt
  5. Kom dernæst melet og rør det hele så godt sammen som muligt i skålen
  6. Kom dejen ud på køkkenbordet med en smule mel og ælt det hele rigtig godt sammen, så du står tilbage med en dejlig smidig dej – den skal være en smule klistret
  7. Stil dejen til hævning 1 time et lunt sted
  8. Når dejen har hævet i 1 time former du 10 boller og stiller dem på en bradepande beklædt med bagepapir – gerne tæt men ikke så de decideret rør hinanden
  9. Lad bollerne hæve yderligere 30 minutter
  10. Pensle dem med æg, mælk eller vand og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 10-15 minutter.

De lune hveder med fuldkorn smager skønt med smør og kan både ristes eller spises som de er – dog foretrækker jeg dem, når de har været en tur på brødristeren. Hvis du vil gøre det hele endnu mere lækkert, kan du med fordel smøre denne sundere udgave af nutella på hvederne.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskål med skyr og sunde kammerjunkere