Couscoussalat - dejlig let og lækker salat med grøntsager og couscous

Boller i karry med et tvist af indien

boller i karry med et tvist af indien

Den her boller i karry med et tvist af indien smager fantastisk! Derudover er den fyldt med en masse dejlige grøntsager og krydderier, som giver en enormt dejlig smag til retten og en større mæthedsfornemmelse. Som I måske også har opdaget, så er jeg ret glad for krydret mad – og i særdeleshed indisk mad. Da jeg var yngre arbejdede jeg faktisk også på en indisk restaurant, hvor jeg blev helt vildt inspireret af deres måde at bruge krydderier på. Jeg er vokset op i et hjem, hvor det ofte var traditionel dansk mad, der stod på menuen, og selvom, at jeg elsker dansk mad, så er det virkelig sjældent, at jeg selv laver det. Derfor er det altså ofte krydrede retter som denne, der står på menuen herhjemme.

Hvis du også gerne vil have lidt flere krydderier ind i hverdagen – eller allerede er stor fan af dem ligesom jeg, så synes jeg helt sikkert, at du skal prøve den her boller i karry med et tvist af indien – den sparker altså røv, hvis jeg selv skal sige det.

Indisk boller i karry – kødboller

Forberedelsestid: ca. 30-40 min.

Antal: 4 personer.

 • 500 g. hakket svine- eller kyllingekød (5-7%)
 • 1 løg, finthakket
 • 1/2 dl. mælk
 • 1 dl. havregryn
 • Salt og peber

Indisk karrysauce

 • 4 fed hvidløg
 • ca. 5 cm. knold ingefær
 • ca. 2 cm. frisk gurkemeje
 • 1 lille rød chili
 • 2 tsk. spidskommen
 • 1,5 tsk. garam marsala
 • 1 tsk. kanel
 • 1 spsk. god karry
 • 30 g. smør
 • 1 stængel bladselleri
 • 1 løg
 • 2 skrællede gulerødder
 • 4 spsk. mel (uden top)
 • 3,5 dl. mælk
 • ca. 3 dl. kogende vand
 • 1 tsk. citronsaft
 • 1 dl. madlavningsfløde
 • Salt og peber

Tilbehør

 • Speltkerner, bulgur eller almindelige fuldkornsris
 • Drys med peanuts og forårsløg

Fremgangsmåde

 1. Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen i en skål, så du får en fin og blød fars. Form ca. 12 kødboller med en spiseske og læg dem på en tallerken.
 2. Skræl hvidløg, ingefær og gurkemeje og kom det ned i en minihakker sammen med chili og de øvrige krydderier pånær karryen. Det skal blendes til en helt fin pasta. Kom det over i en lille skål og stil det til side.
 3. Vask og rens løg, bladselleri og gulerødder til sovsen og skær dem ud i mindre stykker. Jeg kommer også lidt efter lidt mine grøntsager ned i minihakkeren, da jeg gerne vil have, at de nærmest forsvinder i sovsen. Har du ikke en minihakker, burde en almindelig blender eller stavblender også kunne gøre det. Når alle dine grøntsager er blendet fint sammen, kommer du dem i en skål og stiller dem til side.
 4. På en elkedel koger du 1 l. vand
 5. Smelt smør i en gryde og kom karry derned og lad det brune af i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt krydderipasta og lad det brune med. Kom så melet ned i gryden og pisk det hele sammen til du har en samlet, blød klump af mel, karry, spidskommen og smør.
 6. Kom mælken derned lidt efter lidt og rør din melklump godt ud i mælken, så du ikke har flere klumper i sovsen. Når din sovs tykner, kommer du ca. 3,5 dl. kogende vand ned i lidt ad gangen til du synes, at din sovs har den rette konsistens. Smag til med salt og peber og kom så dine blendede grøntsager og kødboller derned. Sæt låg på og lad det koge ved svag varme i ca. 15-20 minutter – sæt samtidig dine ris, speltkerner, bulgur (eller hvad du nu skal have til) over og koge
 7. Når sovsen har kogt færdig tilsætter du madlavningsfløde, citronsaft og smager til med salt og peber. Lad det hele koge op et kort øjeblik.
 8. Top retten med peanuts og forårsløg.

Hvis du ligesom jeg er glad for indisk mad, så vil du helt sikkert også være vild med den her ret.

boller i karry med et tvist af indien

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Couscoussalat - dejlig let og lækker salat med grøntsager og couscous