Den bedste rabarberkompot uden sukker

Indisk curry – super nem og lækker hverdagsret


Indisk curry – super nem og lækker hverdagsret

Indisk curry og generelt indisk mad er en af favoritterne herhjemme. Denne udgave af indisk curry smager bare helt vildt dejligt og er fyldt med en masse lækre krydderier, der lige giver det der ekstra til maden. Derudover er den super nem at lave og kan faktisk være færdig på omkring 30-40 minutter. Retten kan også sagtens laves uden kylling, hvis man ønsker den vegetarisk, eller som en kødfri ret i ugen. Man kan virkelig variere den her curry på mange forskellige måder, og derfor kan man altså også tilsætte flere grøntsager, hvis man ønsker det. Jeg laver ofte retten med de grøntsager, der nu lige er i sæson og det kan man altså sagtens. Man kan også undlade kartoflerne, hvis det er, jeg synes dog, at det gør noget rigtig godt for retten.

Indisk curry med kylling og kartofler

  • 3 kyllingbrystfileter
  • 800g. kartofler
  • 2 store løg
  • 6 fed hvidløg
  • ca. 5 cm. knold ingefær
  • ca. 2 cm. frisk gurkemeje
  • 1 lille rød chili
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. garam marsala
  • 1 tsk. kanel
  • 10 hele peberkorn
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 2 dl. kokosmælk
  • 3 dl. vand
  • Saften fra 1/2 lime
  • Smag til med salt og eventuelt peber

Fremgangsmåde indisk curry

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
  2. Rist spidskommen og sort peber hurtigt på en tør pande i nogle minutter – det er færdigt, når det dufter tydeligt
  3. Skræl og snit løg i små tern.
  4. Fjern skrællen fra ingefæren og gurkemejen – det gør du nemmest med en ske, som du bruger som skræller
  5. Kom hvidløg, ingefær, gurkemeje, chili, tomatpure og alle krydderier i minihakker. Du skal ende med en fin lind pasta.
  6. Svits løg i en stor gryde i olivenolie til de er bløde og klare – når de er ved at være klare tilsætter du kyllingen og svitser dem med
  7. Kom derefter kartoflerne ved og svits videre i nogle få minutter.
  8. Kom krydderpastaen i og vend det sammen med kylling, løg og kartofler. Svits det i nogle få minutter.
  9. Tilsæt vand og kokosmælk og kog det hele i ca. 10-15 minutter under låg.
  10. Når kartoflerne er møre smager du retten til med salt og lime.
  11. Sluk for varmen og lad det stå og trække i 5 minutters tid, inden du serverer det.

Server eventuelt retten med naanbrød og ris – den kan også spises som den er her. Jeg topper den med fintsnittet forårsløg og peanuts.

Ønsker du andre nemme opskrifter på aftensmad? Så finder du det lige her.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste rabarberkompot uden sukker