Kartoffelpizza med fuldkorn - nem og lækker vegetarisk aftensmad

Dadelkugler med lakrids, mandler og dadler

(Sponsoreret)

I går modtog jeg en pakke fra Fredsted The, som indeholdte nogle pakker af deres lækre teer og en opskrift på dadelkugler med lakrids, som jeg tænkte, at jeg ville dele med jer. Teen indgår i opskriften, hvilket jeg synes er ret genialt. Derudover smager dadelkuglerne med lakrids altså også bare super lækkert.

Hvis du ikke helt ved, hvad dadelkugler er, kan jeg fortælle, at det i grunden minder ret meget om den traditionelle havregrynskugle, de er blot en hel del sundere. Jeg spiser dem selv som en sund snack, når den søde tand melder sig, men jeg ved også, at flere sundhedseksperter har anbefalet dadelkugler som en sundere snack til børn i stedet for de lette løsninger, man kan købe i supermarkedet.

Jeg har tidligere delt min egen opskrift på dadelkugler her på bloggen, som smager af chokolade, men den her variant med lakrids synes jeg er et rigtig lækkert alternativ, hvis man vil variere smagen på sine dadelkugler. Du kan finde min opskrift på dadelkugler med smag af chokolade lige her.

Dadelkugler med lakrids og te (ca. 10 stk)

Forberedelsestid: 10 min.

  • 100g. dadler – uden sten
  • 50g. mandler
  • 3 tsk. rå lakridspulver
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • teen fra 1 brev af ”Drops” fra Fredsted The
  • 4-5 spsk. frysetørret hindbær til pynt

Fremgangsmåde – dadelkugler med lakrids

  1. Blend alle ingredienserne inklusiv teen fra brevene til en ensartet masse – jeg kommer det hele i en minihakker
  2. Tril dem til små, ensartet kugler
  3. Tril kuglerne i frysetørrethindbær

Opbevar dadelkuglerne med lakrids i en tætlukket boks, hvor de kan holde sig i nogle dage på køl. Hvis man gerne vil i gang med at lave de lækre dadelkugler med lakrids, men ikke har teen, kan man komme lidt flere mandler i dadelmassen – det er nemlig vigtigt, at massen ikke er for flydende, så kan man nemlig ikke trille kuglerne ordentligt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelpizza med fuldkorn - nem og lækker vegetarisk aftensmad